Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Marcel Boloş, la conferinţa România Inteligentă: "Vrem să vedem deşeurile şi ca pe o resursă energetică ce poate fi valorificată"

Marcel Boloş, la conferinţa România Inteligentă: "Vrem să vedem deşeurile şi ca pe o resursă energetică ce poate fi valorificată"

România caută în continuare surse pentru a deveni o ţară mai curată şi a putea valorifica deşeurile, a spus ministrul Investiţiilor, Marcel Boloş, joi, la conferinţa naţională "Ieșirea din criza deșeurilor, reguli și soluții noi de sustenabilitate, colectare, reciclare și economie circulară", organizată de România Inteligentă.

marcel bolos
Marcel Boloş, la conferinţa România Inteligentă: "Vrem să vedem deşeurile şi ca pe o resursă energetică ce poate fi valorificată" Sursa foto: Facebook/Marcel Bolos
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2023   •   10:47

"Trenul pentru Bucureşti a fost pierdut şi e păcat, pentru că erau alocate fonduri consistente pentru ce înseamnă deşeuri şi incineratorul care a fost gândit pentru aproximativ 200 de milioane de euro.

Au fost demersurile pe care le-au făcut Primăria Bucureşti şi Consiliul Judeţean Ilfov la vremea aceea, la fel ca şi primăriile de sector, am discutat când eram în primul mandat cum am putea să ducem la bun sfârşit proiectul acesta mare pentru Bucureşti, însă nu am avut sorţi de izbândă.

Deşi am avut fonduri programate pentru 2014-2020, aproape un miliard de euro pentru sistemul de managament al deşeurilor, nu am fost foarte harnici.

Şi acum mai avem judeţe care sunt în curs de elaborare a acestor documente strategice, pentru că ele sunt baza finanţărilor.

Urmează să continuăm finanţările prin programul operaţional de dezvoltare durabilă, unde avem un buget de un miliard de euro pentru sistemul de management integrat al deşeurilor, pentru divizarea acestui sistem.

Deci sunt autorităţi locale care fac demersuri ca să ajungă România mai curată şi, uşor, să ne îndreptăm şi spre zona de economie circulară şi să vedem deşeurile şi ca pe o resursă energetică ce poate fi valorificată", a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, joi, la conferinţa organizată de România Inteligentă.

Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul organizează, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferință națională "Ieșirea din criza deșeurilor, reguli și soluții noi de sustenabilitate, colectare, reciclare și economie circulară".

Ieșirea din criza deșeurilor, reguli și soluții noi de sustenabilitate, colectare, reciclare și economie circulară| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă”

Ieșirea din criza deșeurilor, reguli și soluții noi de sustenabilitate, colectare, reciclare și economie circulară| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă” PNRR schimbă regulile în managementul deșeurilor. / Țintele de colectare selectivă, obstacole și pași de urmat. / Ne întoarcem la non-soluția gropii? / Economia circulară - acces la resurse neutilizate / Modificări legislative în dezbatere publică. Vor fi prezente principalele companii din domeniul serviciilor de salubrizare, a gestionării deșeurilor, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, asociatii, ONG-uri din domeniu, organizatii, comisii parlamentare, specialisti care vor avea ocazia să interacționeze în mod direct în plenul conferinței.

Publicată de Antena 3 pe Miercuri, 19 aprilie 2023

×
Citește mai multe din România Inteligentă
» Vezi toate știrile din România Inteligentă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close