Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Mai puţine deşeuri şi mai multe spaţii verzi în Ilfov. Şeful Direcţiei de Dezvoltare: "Cumpărăm echipamente pentru deşeuri de 200 milioane de lei"

Mai puţine deşeuri şi mai multe spaţii verzi în Ilfov. Şeful Direcţiei de Dezvoltare: "Cumpărăm echipamente pentru deşeuri de 200 milioane de lei"

Mai puţine deşeuri şi mai multe spaţii verzi, aer mai curat pentru locuitorii din Ilfov şi trafic mai puțin sufocant pe toate inelele din jurul Capitalei.

de Georgiana Adam    |    22 Iun 2023   •   16:00

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care autorităţile locale le demarează pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi au fost anunţate joi, la Conferința Națională "Viață bună pentru locuitorii Județului Ilfov, mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare", organizată de Antena 3 CNN şi Jurnalul.

Autorităţile din Ilfov au explicat joi cum va putea fi posibil acest lucru.

În judeţul Ilfov au fost demarat proiecte care să vină în sprijinul cetăţenilor, grija pentru mediu fiind printre principalele preocupări ale autorităţilor locale.

"Cel mai important proiect al nostru este sistemul de management integrat al deşeurilor. 

Vom cumpăra aceste echipament de la autogunoiere la pubele, unităţi de compostare, un proiect de aproximativ 200 milioane de lei, cu două componente: construcţia instalaţiilor care să ajute la tratarea deşeurilor", a spus Andrei Mihai, directorul Direcției de Dezvoltare Ilfov.

Ministrul Mediului spune că este nevoie ca autorităţile să găsească un echilibru între dezvoltarea economică şi cea socială.

Un alt proiect important este acela care ţine de apă-canal. 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă Ilfov deseuri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close