Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Ioan Nani (Antibiotice Iaşi): "Mediul universitar din Iaşi asigură forţa de muncă inteligentă"

Ioan Nani (Antibiotice Iaşi): "Mediul universitar din Iaşi asigură forţa de muncă inteligentă"

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, a declarat, în cadrul Conferinţei Naţionale "Iaşi - polul excelenţei în sănătate", organizată de Antena 3 CNN şi cotidianul național Jurnalul prin proiectul România Inteligentă, că mediul universitar din Iaşi asigură forţa de muncă inteligentă pentru "majoritatea afacerilor din zonă".

de Alin Tarnovschi    |    24 Mai 2023   •   13:28

"Pot spune că, continuitatea duce spre excelenţă, perseverenţa, inteligenţa, investiţii inteligente şi, bineînţeles, un termen care este astăzi la modă - inteligenţă şi investiţie sustenabilă. Fabrica pe care o conduc, această companie este o mărturie vie că a fost un concept total greşit care s-a implementat în România anilor 90. Aş spune multe pentru că am fost martorul atâtor evenimente prost gestionate în care oameni vremelnic aflaţi la conducerea ţării nu au ştiut să gestioneze ceea ce noi am avut. Aici, la Iaşi, putem spune aproape acelaşi lucru. A fost industrie de calitate, dar la fel, au ştiut să curme mai repede decât să vină cu perserverenţă şi inteligenţă, să facă ceva care să dăinuie.

Aici, unde eu lucrez de ceva timp, nu neapărat eu sunt principalul vinovat de continuitate, cât mai mulţi oameni pe care am reuşit să îi unesc într-o echipă grozavă. Investim, în primul rând, în gândirea inteligentă. Ne adresăm în fiecare an generaţiilor de tineri care finalizează învăţământul universitar, dar nu numai. Pentru că importul de inteligenţă se face din diferite pieţe ale muncii, nu numai din Iaşi. Însă Iaşiul este prima noastră intenţie.

Citeşte şi: Conferinţa Naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate" | România Inteligentă

De câte ori sunt invitat să vorbesc despre această companie spun că, în mod clar, cu certitudine, atunci când s-a luat o decizie în legătură cu locul în care ea să fie amplasată a contat că Iaşiul e un centru universitar şi este un centru universitar de vârf. Această simbioză între inteligenţa universitară şi o industrie inteligentă nu poate da decât factori de succes.

Trebuie să ne părăsească sentimentul provincial. De foarte multe ori discutăm despre Iaşi, cântăm despre Iaşi. Haideţi să trecem dincolo de asta pentru că lumea începe aici, cu noi, la Iaşi, dar ea continuă peste tot. Dacă nu mergi să o întâlneşti, să iei de acolo ce este bun şi să aduci acasă, să combini lucrurile, nu poţi să faci nimic deştept. Nu poţi să faci industrie farmaceutică numai la Iaşi sau în România, trebuie să te combini în întreaga industrie farmaceutică, trebuie să găseşti contacte, trebuie să reuşeşti să trăieşti împreună cu alţii. Piaţa farmaceutică este extrem de complicată. Este, de departe, cea mai complicată piaţă şi ca să rezişti, crescând întruna, înseamnă că undeva am găsit mijlocul necesar. Până la urmă, mediul universitar, mediul de învăţământ din Iaşi asigură, să spunem, forţa de muncă inteligentă pentru majoritatea afacerilor din zonă", a declarat Ioan Nani.

Conferinţa Naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate" | România Inteligentă

Conferinţa Naţională "Iaşi - polul excelenţei în sănătate" | România Inteligentă

Publicată de Antena 3 pe Luni, 22 mai 2023

×
Citește mai multe din România Inteligentă
» Vezi toate știrile din România Inteligentă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close