Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Orașul în care se află prima filarmonică verde din țară. Investiția depășește 50 de mii de euro

Orașul în care se află prima filarmonică verde din țară. Investiția depășește 50 de mii de euro

Un oraș din România găzduiește prima filarmonică din țară. Pe acoperișul instituției au fost instalate panouri fotovoltaice și astfel își va produce singură curentul electric necesar.

filarmonica
Orașul în care se află prima filarmonică verde din țară. Investiția depășește 50 de mii de euro
de Ioana Mircea    |    09 Dec 2022   •   17:58

Filarmonica Pitești a devenit prima filarmonică verde din țară. Mai mult, ea va deveni prosumator, iar surplusul de energie va merge în rețea.

72 de panouri fotovoltaice au fost instalate pe acoperișul Filarmonicii din Pitești. Investiția vine după ce iarna trecută, o bună parte din bugetul instituției s-a dus pe facturi la căldură și electricitate.

"Ideea a venit după ce am calculat facturile. 10-20 de mii de lei dădeam pe lună, speram ca aceste facturi să fie reduse", a spus Gabriel Niță, manager Filarmonica Pitești. 

Este esențial să fie lumină puternică și o temperatură exterioară nu foarte ridicată. Specialiștii spun că ideale sunt zilele în care afară sunt puțin peste 20 de grade Celsius. Asta nu înseamnă însă că iarna, filarmonica nu va avea curent de la panouri. Datorită investiției, facturile la curent vor fi chiar și de zero lei.

Investiția realizată cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației se ridică la 268.000 lei. Reprezentanții Filarmonicii spun că acum banii care mergeau pe facturi vor fi investiți în activitățile culturale.

×
Subiecte în articol: filarmonica energie verde
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
DNSC: „Amenințare cibernetică pentru utilizatorii Android”
x close