Mai mulți localnici dintr-o comună din Prahova au învățat să folosească bancomatele sau cum să acceseze diferite credite, raportat la posibilitățile materiale.
Caravana susținută de o companie de telecomunicații și o bancă din România a adus cursurile de educație financiară și tehnologie în comunitățile rurale din România.
"Venim cu ideea de a dezvolta un dialog sincer despre cum am putea găsi cele mai bune idei de dezvoltare în România", spune Cornel Perțea, Director Zonal Retail.
"Avem 2 echipamente în cadrul caravanei, în care oferim acces la serviciile de baza. De la retrageri de numerar, la depuneri, plăti, și tocmai asta este și ideea. Vrem să-i familiarizăm, să-i asistăm, și ulterior ei să se poată descurca singuri.", a mai explicat acesta.
Într-o perioda în care serviciile de banking sunt în continuă dezvoltare proiectul vine în sprijinul comunității rurale, mediul în care produsele din domeniu sunt din ce în ce mai des utilizate.
Sunt fermieri, spre exemplu, care vor să acceseze credite, ori să opereze în mediul online, însă nu știu cum și când să se lanseze în astfel de investiții. Și pentru vârstnicii care încasează pensia pe card, informațiile au fost extrem de benefice.
"Sunt oameni în vârstă care nu știu să folosească cardul. Eu consider că acum oamenii vor fi mai bine pregătiți și având experți care vor sta la îndemâna acestor oameni să le explice", precizează primarul din Drajna, Violeta Gonțea.
Demersul a fost inițiat din dorința de a-i ajută pe oameni să descopere posibilitățile de dezvoltare pentru viitor, dar mai ales pentru a regla relația cu banii din prezent.