Antena 3 CNN Conferinţe Conferinţele România Inteligentă Conferința Națională România Inteligentă. Adrian Ursu: Doar o treime din populația României utilizează asigurări de viață sau sănătate

Conferința Națională România Inteligentă. Adrian Ursu: Doar o treime din populația României utilizează asigurări de viață sau sănătate

Mia Lungu
2 minute de citit Publicat la 14:19 17 Iul 2024 Modificat la 17:08 30 Iul 2024
adi ursu antena 3 cnn
Realizatorul Antena 3 CNN Adi Ursu. Sursa foto: Antena 3 CNN

Asigurările de sănătate și de viață aduc liniștea financiară în orice familie. Personalizarea lor în funcție de nevoile fiecăruia face ca accesul la serviciile medicale să fie foarte rapid și de calitate. 

Conferința națională România Inteligentă „VIITORUL ASIGURAT – Viața și sănătatea românilor, pe mâini bune”, organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, în colaborare cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a adus în atenția românilor situația reală a asigurărilor de sănătate și de viață și beneficiile pe termen lung ale acestora.

 

 

Conferința a fost moderată de Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN, care a dat detalii despre eveniment, în debutul acestuia.

„E foarte important să aflăm lucruri și cred că ăsta este principalul scop al dezbaterii de astăzi, să oferim cât mai multă informație celor care, fără îndoială, au nevoie de ea. Să nu uităm, suntem foarte jos, din păcate, cu nivelul de penetrare a acestor produse, dacă ne gândim la asigurări de viață sau cele de sănătate. Doar o treime din populația României le utilizează, ceea ce sigur pare un pic mai bine, raportat la nivelul absolut alarmant al asigurărilor obligatorii pentru locuințe, dar oricum mult sub nivelul european.

Și cred că aici trebuie să demonstrăm că putem să venim cu informația despre beneficii, fiindcă e limpede pentru fiecare dintre noi, o asigurare suplimentară înseamnă acces, de pildă cazul celei de sănătate, la servicii medicale de calitate, la rapiditate în oferirea acestor proceduri medicale. Nu mai stai la cozile de așteptare, nu mai ai, din păcate, în unele cazuri, condițiile din spitalele de stat. 

De partea cealaltă, atunci când vorbim despre asigurări de viață, ele sunt și un produs financiar, o investiție la care poți apela chiar înainte de a veni sorocul asigurării, ca să zic așa. Sau poate să fie o plasă de siguranță pentru familia ta, dacă, doamne ferește, se întâmplă ceva dincolo de toate.

Însă, repet, e nevoie de multă informație și de aici, de la cei prezenți în sala de dezbatere, vor veni foarte multe detalii despre ce putem să facem, despre cum ne putem construi propriul buget al familiei, astfel încât să rămână bani și pentru asta și banii aceia să ni se întoarcă la un moment dat sub formă de beneficiu. O să discutăm, de pildă, și despre felul în care ar putea să se transfere de la privat către public.”, a precizat realizatorul Antena 3 CNN, Adrian Ursu.

Subiectele de discuție abordate în cadrul conferinței:

  1. Beneficiile asigurărilor de viață  pe termen lung;
  2. Asigurările de sănătate – condiții “ca afara” în spitale și sisteme alternative de finanțare ale sistemului medical;
  3. Tendințe și evoluții pe piața asigurărilor de viață și sănătate;
  4. Educația financiară și rolul asigurărilor de viață;
  5. Adaptarea asigurărilor de viață la nevoile moderne;
  6. Pachetul de angajator pentru fidelizarea resursei umane;
  7. Deducerile fiscale - calea spre creșterea atractivității produselor de asigurări.

Evenimentul dedicat explorării și dezbaterii aspectelor esențiale ale asigurărilor de sănătate și viață a avut ca speakeri reprezentanți din domeniul asigurărilor, miniștrii și reprezentanți guvernamentali, după cum urmează:

  1. Reprezentanți ai Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR);
  2. Ministerul Sănătății;
  3. Ministerul Finanțelor;
  4. Reprezentanți ai Ministerului Muncii și Solidarităţii Sociale;
  5. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse;
  6. Reprezentanți ai Guvernului României - Cancelariei Prim-Ministrului;
  7. Reprezentanți ai Autoritații de Supraveghere Financiară;
  8. Reprezentanți ai Casei Naționale  de Asigurări de Sănătate (CNAS);
  9. Reprezentanți ai comisiilor parlamentare de specialitate;
  10. Reprezentanți ai Consiliului Național al Intreprinderilor Mici și Mijlocii;
  11. Reprezentanți ai companiilor de asigurări;
  12. Specialiști în nutriție, fitness;
  13. Operatori din turism care vor participa la dezbateri.
×
x close