Vizitatorii cimitirului Bisericii Ortodoxe Romane Sfânta Treime din Reghin pot scana un cod QR pentru a afla mai multe despre lăcașul de cult, dar și despre personalitățile înmormântate acolo.
Conducerea Bisericii Ortodoxe Sfânta Treime din Reghin a restaurat cavourile, criptele şi mormintele şi a digitalizat, în premieră pentru România, informațiile despre istoria lăcaşului de cult, dar şi despre marile personalități ale Transilvaniei care sunt înmormântate în cimitirul bisericii.
"Ne bucurăm că am reușit să facem această lucrare frumoasă. Și să o ducem în zilele noastre prin aceste tehnici care sunt bune și tehnologia ne aduce și ceva bun", a spus Dimitrie Gherman preotul bisericii.
Citește și: Cum arăta basculanta gigant construită în România, în "epoca de aur", la Întreprinderea de Autocamioane Brașov
Printre personalități se numără ctitorii acestei biserici ortodoxe, construite pe vremea când protopop greco-catolic al Reghinului era cărturarul Petru Maior, negustorii Ioan şi Maria Marinovici, Ioan Muntean şi Zophia, Ion Varts, precum şi memorandistul Patriciu Barbu.
Biserica Sfânta Treime din Reghin a fost ridicată în 1811.