Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, despre aparatele anti-drog: „Am mărit numărul acestora”

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, despre aparatele anti-drog: „Am mărit numărul acestora”

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, despre aparatele anti-drog: „Am mărit numărul acestora”
Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, despre aparatele anti-drog: „Am mărit numărul acestora” / foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   12:46

De Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, membrii ai guvernului, profesori, medici, tineri, reprezentanți ai Agenției Nationale Antidrog s-au adunat împreună pentru a pune în strategia naţională de luptă împotriva drogurilor cele mai bune idei, în cadrul conferinței ”PREVENȚIE, NU ADICȚIE. Investiție pentru siguranța generațiilor viitoare”.

Vârsta consumatorilor de droguri din România şi Europa e tot mai mică, iar cifrele sunt de-a dreptul îngrijorătoare.

În țara noastră, fenomenul drogurilor în rândul adolescenților este scăpat de sub control. 

Doar anul trecut, 15% din tinerii din Europa, unii cu vârste de doar 15 ani, au declarat că au consumat canabis.

În faţa cifrelor, e nevoie de măsuri rapide şi ţintite şi mai ales de o investiţie masivă în prevenirea consumului de droguri în familie, în şcoală, în societate, oriunde unde este nevoie.

Chestor general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a vorbit despre eficiența aparatelor Drugtest, în jurul cărora s-au format mai multe opinii negative, potrivit cărora nu îi depistează pe toți cei care au consumat substanțe interzise înainte de a se urca la volan.

„Este un lucru real, un lucru adevărat dezbătut în spațiul public în ultima perioadă. Ce putem să informăm pe această cale este faptul că noi am mărit numărul de aparate de detecție și sunt aparate de detecție de ultimă generație. Vorbim de ultima achiziție din decembrie 2023, o achiziție pe fonduri externe nerambursabile. Avem astăzi, într-un județ, de exemplu, 45 de aparate și dau exemplu județul Constanța, că de aici am plecat la un moment dat cu o dezbatere.

Astăzi, la Constanța avem 45 de aparate. Din punct de vedere al rezultatelor de laborator, nu avem același procent la nivel național, sunt situații diferite”, a declarat chestor general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul conferinței ”PREVENȚIE, NU ADICȚIE. Investiție pentru siguranța generațiilor viitoare”.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Val de zboruri întârziate în România. Sezonul vacanţelor a început ca un coşmar
x close