Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Bani de la stat pentru tractoare noi. Sprijin de până la 20.000 de euro pentru micii fermieri

Bani de la stat pentru tractoare noi. Sprijin de până la 20.000 de euro pentru micii fermieri

Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2024   •   10:00

Prin acest program, producătorii agricoli vor putea cere fonduri de la stat pentru a-şi achiziţiona tractoare şi maşini agricole autopropulsate, inclusiv accesoriile agricole aferente, noi, mai puţin poluante.

Începe programul Rabla pentru Tractoare

Au fost alocate 500 de milioane de lei pentru acest program, iar valoarea ce poate fi acordată unui beneficiar la achiziţionarea unui tractor sau a unei maşini agricole autopropulsată este de aproximativ 20.000 de euro.

Ministrul Fechet (PNL): "Fermierii vor beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru achiziția unui tractor"

"Sprijinim micii fermieri prin Administrația Fondului pentru Mediu. Prin programul Rabla pentru tractoare, aceștia vor primi până la 20.000 de euro pentru achiziționarea unui tractor a cărui valoare nu trebuie să depășească 55.000 de euro. Am aprobat, în ședința de guvern, Hotărârea în acest sens. Mecanismul de desfășurare este simplu: beneficiarul casează o rablă, o mașină veche, un tractor vechi și primește un voucher pentru achiziția unui tractor", a transmis ministrul PNL al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. 

Acesta a precizat că, în prezent, la AFM, este în curs de elaborare ghidul de finanțare.

De asemenea, urmează să fie concretizată şi schema de ajutor de stat pentru ca, în cel mult 30 de zile, ghidul să fie gata pentru a fi pus la dispoziţia potenţialilor beneficiari.

Bugetul total alocat este de 500 milioane lei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
„Aproape război civil”. Franța este în alertă, înaintea alegerilor de duminică
x close