Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Aeroportul din Cluj va fi dotat cu camere de ultimă generație, capabile să-i recunoască pe pasagerii mascați

Aeroportul din Cluj va fi dotat cu camere de ultimă generație, capabile să-i recunoască pe pasagerii mascați

Aeroportul din Cluj-Napoca va fi dotat cu camere de recunoaştere facială de ultimă generaţie. Totul face parte dintr-un proiect de peste 7 milioane de euro, menit să sporească securitatea aeroportului.

aeroport
Aeroportul din Cluj va fi dotat cu camere de ultimă generație, capabile să-i recunoască pe pasagerii mascați Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Ian 2023   •   18:25

Aeroportul Internațional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a câștigat un proiect cu fonduri europene de peste 7 milioane de euro, care prevede instalarea un sistem de camere video cu detectare facială a pasagerilor.

Camerele video vor avea softuri de inteligență artificială, astfel că pot identifica pasagerii chiar dacă aceștia sunt deghizați sau poartă mască de protecție.

"Este vorba despre un sistem care va utiliza 60 de camere existente și se va suplimenta numărul lor cu alte 300 de camere video de ultimă generație.

Softul va folosi și inteligență artificială. Funcția de recunoaștere facială va permite identificarea persoanelor care au mască de protecție", a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj.

Citește și: Camere video cu recunoaştere facială în intersecţii | Şoferii vor primi amenda acasă

Proiectul mai prevede amplasarea unui gard inteligent, care va fi dotat cu camere video de supraveghere perimetrală.

"Acest proiect cuprinde un sistem de supraveghere video și detecție cu o hartă grafică dinamică, fiind un sistem de iluminat perimetral.

Ne va aduce beneficii în ceea ce privește securitatea și siguranța și ne va reduce costurile în ceea ce privește paza", a mai adăugat directorul aeroportului.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close