Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Acces mai rapid la bani, dar şi flexibilitate din partea băncilor pentru fermierii români

Acces mai rapid la bani, dar şi flexibilitate din partea băncilor pentru fermierii români

Agricultorii vor avea acces mai rapid la bani pentru problemele cu care se confruntă, iar sumele disponibile pentru fermieri cresc. De asemenea, la acestea se adaugă şi bani europeni, au anunţat miniştrii Agricultorii şi Finanţelor la Conferinţa Naţională organizată de România Inteligentă. Veşti bune vin şi dinspre bănci, care sunt acum mult mai flexibile să finanţeze fermierii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   08:35

În ultimii ani, fermierii şi cei din industria alimentară au fost loviţi de mai multe provocări, care au venit una după alta.

Producătorii şi procesatorii de carne de pasăre şi porc au aflat de la ministrul Agriculturii că ajutoarele de urgenţă pentru depăşirea crizei ucrainene vor veni şi pentru ei.

Citeşte şi: Petre Daea anunţă noi beneficii pentru micii fermieri: "Sunt 15,83 miliarde de euro"

"Investiţiile pentru pasăre şi porc sunt investiţii în derulare cu banii de la bugetul de stat, un proiect pe care l-am făcut de-a lungul vremii în Ministerul Agriculturii. Sunt opt măsuri deja cu caiete de sarcini care se lansează şi pe care trebuie să le valorificăm. La Ministerul Agriculturii, tot timpul, de dimineaţă până seara, pot fi găsite informaţii", a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii, la Conferinţa Naţională "Hrană de calitate – profit pentru toti românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii".

În acelaşi timp, conform ANSVSA, produsele româneşti sunt deja acceptate pe piaţa de peste ocean.

"Este un real succes pentru că şi noi, şi prin Asociaţia Română a Cărnii, ne chinuim de peste zece ani să reuşim să exportăm în Statele Unite. Ştim că autoritatea lor sanitar-veterinară este foarte exigentă în ceea ce priveşte standardele de calitate la care trebuie să produci pentru a putea exporta în Statele Unite. Sigur că acum munca cea mai grea este să şi reuşim să găsim clienţii care să ne cumpere marfa", a declarat Radu Timiş, CEO Cris-Tim.

Dezbaterile au avut loc în cadrul Conferinţei Naţionale "Hrană de calitate - profit pentru toţi românii - cum adăugăm plusvaloare agriculturii" organizată de Antena 3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul în cadrul seriei de evenimente marca România Inteligentă.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close