Antena 3 CNN Emisiuni Punctul de întâlnire Marcel Ciolacu, despre cuplul politic Udrea-Băsescu: "România a primit o palmă foarte dură. Am trăit o vendetă şi s-au pierdut 10 ani"

Marcel Ciolacu, despre cuplul politic Udrea-Băsescu: "România a primit o palmă foarte dură. Am trăit o vendetă şi s-au pierdut 10 ani"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a precizat că nu va comenta decizia instanței în cazul cuplului politic Elena Udrea şi Traian Băsescu, dar a subliniat că orice om care vrea o carieră politică are de învățat nişte lecții importante din aceste situaţii. Iată trei din cele mai importante lecții de viaţă pe care orice om ar trebui să le ştie, indiferent ce carieră îşi va alege.

Marcel Ciolacu, despre cuplul politic Udrea-Băsescu: "România a primit o palmă foarte dură. Am trăit o vendetă şi s-au pierdut 10 ani"
Sursa foto: Hepta / Antena 3
de Claudia Popovici    |    07 Apr 2022   •   20:46

Întrebat cum apreciază ceea ce s-a întâmplat, astăzi, în cazul Elenei Udrea, care a fost dată în urmărire generală şi, ulterior, prinsă în timp ce încerca să treacă vama în Grecia, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD a precizat: 

"Nu am comentat niciodată o decizie a unui magistrat, indiferent dacă e judecător sau procuror.

Nu am să o fac nici de data aceasta. Am cunoscut-o foarte puţin pe doamna Elena Udrea, cred că o dată sau de două ori ne-am văzut.

Contează foarte mult educația de bază pe care o primim fiecare şi cred că şi anturajul pe care ni-l alegem.

Eu am rămas cu prietenii pe care îi am de 10-20 de ani şi cred că a contat foarte mult acest lucru.

Totuși, cea mai mare calitate a unui creștin este smerenia. Câteodată trebuie să ne aducem aminte de acest lucru.

În ceea ce-l privește pe Traina Băsescu, pe care nu l-am votat, mi-aş fi dorit să ştim totuși adevărul, măcar după primul mandat. Nu să aflăm adevărul după 18 ani când fără doar şi poate este o palmă dată României", a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Întrebat despre conflictul dintre PSD şi Traian Băsescu, Marcel Ciolacu a precizat că din orice conflict şi, mai ales acum, cu aceste decizii ale instanței România are numai de pierdut. 

"Acum nu se comentează pentru că există războiul şi se acoperă acest ecou, dar este o palmă mare dată României ca un fost preşedinte să fie declarat colaborator al securității. Ştim ce a făcut securitatea (...)

Ce a câștigat din aceasta luptă România şi unde am ajuns? Am trăit o ceartă, o vendetă şi s-a pierdut 10 ani", a mai precizat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Întrebat, în continuare, ce sfat le poate oferi tinerilor politicieni care sunt dornici de o ascensiune politică rapidă, așa cum s-a văzut în cazul cuplului politic Udrea-Băsescu, liderul PSD a precizat. 

"În primul şi primul rând ca şi politician este bine să nu arzi etapele.

Dacă te trezești dintr-o dată, fără nicio muncă în interiorul partidului, ministru la ministerul Transporturilor, care până la urmă este perla Guvernului de obicei sfârșești....

Tinerilor politicieni le-aş dori să ia fiecare etapă. Eu am fost consilier municipal, consilier județean, prefect, viceprimar.

E bine să treci prin toate etapele la fel cum am trecut şi prin partid ca să înveți: orice urcuș foarte rapid are un coborâș pe măsură", a mai explicat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, în emisiunea Puntul de întâlnire de la Antena 3. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close