Antena 3 CNN Life Trucuri vestimentare pentru bărbați pe timp de vară. Adina Buzatu: „Nu copiaţi reţete"

Trucuri vestimentare pentru bărbați pe timp de vară. Adina Buzatu: „Nu copiaţi reţete"

Adina Buzatu
Adina Buzatu, în timp ce explică trucurile esențiale pentru a arăta impecabil, indiferent de ocazie. Captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2024   •   16:00

Femeile sunt cele care aleg de obicei ținuta partenerilor la evenimentele importante. Creatoarea de modă Adina Buzatu a oferit câteva trucuri esențiale pentru a arăta impecabil, indiferent de ocazie. De la alegerea costumului perfect la accesoriile care fac diferența, iată tot ce trebuie să știți pentru a vă pune în valoare stilul.

"Este perioada evenimentelor și toată lumea întreabă cum să se îmbrace, mai ales femeile pentru soții lor, dar chiar și bărbații își doresc să știe. Dragilor, în primul rând, atenție unde vă duceți. Nu vă îmbrăcați nepotrivit locului, un eveniment generic, sigur, o nuntă, la un ballroom, atunci te îmbraci elegant - costum, cravată, cămașă sau, de ce nu, papion în locul cravatei, poate fi chiar un smoking dacă este extrem de elegant evenimentul, dar dacă este un eveniment de vară, lejer, în hambar, poate pe malul piscinei, într-o locație un pic mai relaxată, atunci o să adopți o ținută pe măsură. Costum, tricou polo, o variantă de bluza chiar, poate fi de ce nu si cam așa, dar eviți cravate, eviți papionul, eviți în general accesoriile care cumva îți țin și cald și sunt și puțin incomode.", a spus Adina Buzatu.
 
În picioare, Adina Buzatu recomandă o pereche de sneakers sau loafers. "Nu copia rețete. Te poți inspira, sigur, din social media, dar nu lua ținuta de acolo a unui domn care nu are personalitatea ta, nu are aspectul tău fizic. Ești corpolent, atunci porți dungi verticale, eviți dungile orizontale și eviți carourile, , mai ales carourile mari, pe care le poartă cei foarte supli care își doresc să obțină un pic de volum."
 
De asemenea, poți purta pantaloni și pantofi de aceeași culoare. Acest truc creează un efect vizual de continuitate și alungește silueta.
 
Iar pentru partea de jos, dacă evenimentul este pe malul mării sau la piscină, poți opta pentru bermude, dar mare atenție, alege o pereche cu dungă, bine călcate și într-o nuanță neutră sau pastelată, iar lungimea trebuie să fie până la genunchi sau puțin deasupra.
 
"Punctul 4 se referă la alegerea între curea și bretele. Și eu îți recomand să nu porți curea și să alegi bretele. De ce? Pentru că bretelele subțiază, lungesc silueta. Așează pantalonul fix unde îți dorești, pentru că știi ce face cureaua? Strânge zona respectivă, scoate burtica afară și coboară pantalonul jos. Important este că toate bretelele merg și cu cravată, și cu papion, și cu eșarfă, și cu batistă de buzunar. Nu este un accesoriu care practic le concurează pe celelalte, ci un accesoriu care completează ținuta și este extrem de practic.", a mai precizat stilistul.
 
Bretelele pot avea diverse forme, cele mai comune fiind în formă de "X" și "Y". Acestea se atașează fie cu cleme, fie cu nasturi. Modelele cu nasturi sunt considerate mai tradiționale și mai elegante.
 
"Poartă obligatoriu sacou. Și spun asta pentru că orice bărbat trebuie să aibă un sacou frumos în garderobă, dacă vorbim de vară, alegeți sigur o țesătură lejeră, care respira, poate fi cu mătase naturală, dar și cu un pic de lână din aceea pură, fină, care face să nu se șifoneze sacoul.", a mai adăugat Adina Buzatu.

×
Subiecte în articol: Numai de bine Adina Buzatu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close