Soluțiile moderne răspund cererii crescute pentru tratamente rapide și eficiente, satisfăcând așteptările pacienților care doresc să-și recâștige zâmbetul și funcționalitatea dentară fără întârzieri. Investițiile în tehnologie și formarea continuă a specialiștilor sunt cruciale pentru a oferi servicii de înaltă calitate.
"În clinica noastră vin pacienți care au nevoie de reabilitări totale ale danturii. Unii pacienți sunt deja purtători de proteză și nu se obișnuiesc cu ea pentru că cerul gurii este acoperit, este instabilă, au senzație de vomă, nu simt gustul mâncării și atunci le este mai greu să accepte acest tip de lucrare. Alți pacienți au pierdut măselele pe care mestecau și de aceea suprasolicită dinții din față, care ajung și ei într-un stadiu în care se mișcă.", a spus dr. Luisa Caragea, medic stomatolog cu competență în implantologie dentară.
Cei mai mulți dintre oameni își pierd dinții din cauza cariilor, bolilor parodontale și traumatismelor. Pentru a preveni acest lucru, este esențial să menținem o igienă orală riguroasă, să avem o dietă echilibrată și să facem vizite regulate la stomatolog.
De asemenea, evitarea obiceiurilor dăunătoare, precum fumatul, contribuie la sănătatea dentară pe termen lung.
"Pacientii își doresc să revină la o viata normala, să mănance cu ușurință si să zâmbească cu încredere. Cei care poartă proteză au sperat că se vor obișnui cu aceasta. Din păcate, constată că nu se pot adapta și că își doresc o dantură fixă.", a mai spus medicul.
Această metodă nu doar că restabilește funcționalitatea completă a danturii, dar îmbunătățește și estetica facială, oferind pacienților un zâmbet natural.
O igienă orală corectă implică periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, folosind o pastă de dinți cu fluor. Este important să folosim și ața dentară zilnic pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare dintre dinți.
Utilizarea unei ape de gură poate ajuta la reducerea bacteriilor și la menținerea unei respirații proaspete. De asemenea, vizitele regulate la stomatolog, de cel puțin două ori pe an, sunt esențiale pentru depistarea și tratarea problemelor dentare în stadii incipiente.