Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine România XXL, un fenomen care ia amploare. Cât de periculoasă este obezitatea și ce putem face pentru a o preveni

România XXL, un fenomen care ia amploare. Cât de periculoasă este obezitatea și ce putem face pentru a o preveni

1 minut de citit Publicat la 11:12 14 Feb 2016 Modificat la 11:12 14 Feb 2016
diet-695723_960_720.jpg
Foto:pixabay.com
Peste 20% din populaţia Romăniei suferă de obezitate. Şi mai îngrijorător este faptul că această boală incurabilă, aşa cum au definit-o recent specialiştii, se răspândeşte cu rapiditate şi în rândul copiilor sub 5 ani.

Pancreatita, diabet zaharat, tuburări respiratorii, boli cronice si cardiovasculare! Pe scurt, asa arata lista celor mai frecvente efecte ale obezitatii, intr-o Romanie care face prea putina miscare si care se alimenteaza haotic.

Nu mai puțin de 200.000 de tone este suma surplusului de greutate al românilor in acest moment. Cele mai mari probleme cu greutatea le au bărbații. 45% dintre ei sunt supraponderali sau obezi.

De multe ori, viața socială a unei persoane poate suferi mari modificări din cauza surplusului de greutate. La locul de munca persoanele supraponderale pot fi privite ca neputincioase în a-și impune o autodisciplina, spun psihologii. In plus, socializarea poate deveni un proces complicat pentru acestia.

Tratamentul surpulusui de greutate prin metodele moderne poate fi o solutie, dar nu pentru toti și nu în orice conditii.

Asadar, exercițiile fizice regulate și nutriția adecvată rămân cele mai sigure și la îndemâna modalitati prin care puteti scapa de surpulus de greutate. Anumite elemente ale stilului de viata pot asigura protectia in fata obezitatii, sau, după caz, înlăturarea ei. Iar sportul este vital, chiar daca inainte sa incepeti miscarea ar trebuie sa consultati un medic de specialitate. Printre cele mai indicate forme de mişcare pentru persoanele supraponderale sunt mersul pe jos și înotul.

×
x close