Un preparat cu totul deosebit, dar pe care îl puteți găti și în propria bucătărie.
"Tocana de pește conține calamar, creveți, pește – dorada sau sibas, midii și sepie. Alte ingrediente sunt un sos de roșii gătit, avem usturoi, peperoncino, roșii cherry proaspete, avem codiță de usturoi și un capac de mâine, un aluat de pâine.", a enumerat ingredientele chef-ul Arcangelo Pistoia.
Primul pas – se gătesc midiile. Între timp, se pune o altă tigaie pe foc cu puțin ulei de măsline, usturoi și codiță de pătrunjel.
"Toate midiile trebuie să fie închise, dacă midiile sunt deschise sunt deja moarte și nu poți să le folosești.", a mai spus chef-ul.
De asemenea, midia proaspătă trebuie să fie rece la atingere. Dacă este caldă sau la temperatura camerei, s-ar putea să nu fie proaspătă.
În uleiul aromatizat anterior se adaugă calamarul, creveții și sepia.
Termenul "stock" în bucătărie se referă la o supă lichidă și aromată, obținută prin fierberea îndelungată a ingredient, precum oase de carne, legume, condimente și alte arome. Stock-ul este utilizat pentru a adăuga mai mult gust.
Aproape de final, se adaugă și fileul de pește.
În credința populară se spune că cine consumă preparate din pește vor avea puteri tămăduitoare, se vor lecui de orice boală și vor avea noroc tot anul.