Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Obiective interesante de văzut într-o vacanţă în Delta Dunării

Obiective interesante de văzut într-o vacanţă în Delta Dunării

România este o țară frumoasă, plină de locuri spectaculoase, lucru pe care îl confirmă orice străin, care ne trece graniţa. Una dintre atracțiile principale rămâne Delta Dunării, considerată și Patrimoniu Mondial, Cultural și Natural UNESCO.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2024   •   20:48

Această zonă oferă o mulțime de obiective turistice, iar hotelurile din zonă au grijă de bunăstarea turișitlor cu activități origanizate, precum excursii cu barca și pescuit. Am pregătit pentru voi o listă cu locuri pe care nu aveți voie să le ratați dacă ajungeți în această parte a României.

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale Deltei Dunării este biodiversitatea sa extraordinară. Este o zonă vitală pentru numeroase specii de plante şi animale. Delta găzduieşte peste 300 de specii de păsări, inclusiv pelicani, egrete şi stârci. De asemenea, în Deltă trăiesc numeroase specii de peşti, printre care ştiucă şi şalău, dar şi alte animale precum vidrele şi pisicile sălbatice.

"Regiunea Deltei şi a Dobrogei se remarcă printr-o diversitate culturală, istorică şi biologică deosebite. Astfel, ca obiective turistice importante se numără Fortăreaţa Enisala, mănăstirile din zonă, Muzeul Ecoturistic şi Satul Pescăresc din Tulcea, dar şi pădurile tipice zonei cum sunt Pădurea Letea şi Pădurea Caraorman", a declarat Enrico Popescu, administrator resort Hotel Wels.

Delta Dunării este un loc excelent pentru pasionaţii de fotografie datorită peisajelor sale naturale impresionante şi a diversităţii faunei şi florei. Turiştii pot capta imagini ale speciilor rare de păsări, ale peisajelor acvatice şi a vieţii tradiţionale din satele pescăreşti.

"Pentru a vă bucura cu adevărat de Delta Dunării, noi vă recomandăm un sejur de minim trei-cinci nopţi. Astfel, timpul este suficient pentru a vă conecta la natură şi pentru vă adapta la ritmul liniştit al vieţii de aici", a mai explicat Enrico Popescu, administratorul resortului Hotel Wels.

De asemenea, câteva zile în plus permit includerea unor zile de relaxare completă la hotel, bucurându-se de facilităţile oferite de hoteluri.

"Suntem amplasaţi direct pe malul Dunării, pe braţul Sfântul Gheorghe. Dispunem de o ieşire generoasă la apă, cu o privelişte largă şi o pajişte verde pentru activităţi recreative în aer liber. Totuşi, avem şi o plajă care iese la iveală în funcţie de nivelul apei şi care este îndrăgită de pescari. Dispunem de propriile ambarcaţiuni cu care realizăm excursii în Delta Dunării, de piscină exterioară pentru adulţi şi pentru copii, dar şi de terasă cu vedere directă la Dunăre", a precizat administratorul resortului Hotel Wels.

Delta Dunării este o destinaţie excelentă şi pentru familiile cu copii deoarece Delta oferă oportunităţi unice pentru copii de a învăţa despre biodiversitate şi importanţa conversării mediului. Plimbările cu barca şi observarea păsărilor, de exemplu, sunt activităţi prin care copiii pot învăţa despre diferite specii de animale şi plante, într-un mediu natural şi interactiv. Delta Dunării oferă şi o schimbare de peisaj şi un ritm de viaţă diferit, departe de agitaţia urbană.

Copiii au şansa de a experimenta un mod de viaţă mai apropiat de natură ceea ce poate fi o experienţă memorabilă şi formativă pentru ei.

×
Subiecte în articol: Delta Dunarii Numai de bine
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close