Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Numai de bine. Cum stimulăm imaginaţia şi creativitatea copilului

Numai de bine. Cum stimulăm imaginaţia şi creativitatea copilului

1 minut de citit Publicat la 12:19 01 Iun 2014 Modificat la 12:19 01 Iun 2014
aaa.jpg
Copiii sunt raţiunea, inspiraţia şi frumuseţea vieţii părinţilor. Îi putem ajuta să devină oamenii mari care îşi doresc să fie, dacă le stimulăm şi identificăm din timp potenţialul. Iar acest drum frumos, deşi de multe ori anevoios face parte din povestea noastră comună de viaţă.

Esenţa creşterii şi educaţiei lor stă şi  în calitatea comunicării  şi  relaţionării. Pentru că  imaginaţia, creativitatea, muzica sau sportul pot dicta armonia şi sănătatea emoţională, dar şi fizică a copiilor.

Pentru copii, într-o zi obişnuită de grădiniţă, agenda cu activităţi este plină şi nimeni nu trebuie să se lupte pentru a avea parte de atenţia şi receptivitatea celor mici, pentru ca ei ştiu deja că urmează o zi didactică exact pe gustul: vor învaţa prin joc.

Imaginaţia şi creativitatea sunt ingredientele de bază ale jocului, iar abilităţile copilului trebuie identificate din timp şi dezvoltate pe parcursul creşterii lor.

De exemplu, se ia un personaj în care copilul are deja încredere. Să spunem o zână. O apariţie magică, despre care cei mici ştiu deja că nu le poate face rău şi care nu vine decât la copiii speciali. Zâna comunicării ajunge cu desaga plină de informaţii.

Comunicarea, dar şi modul în care se face sunt esenţiale pentru că hrănesc relaţia dintre părinte şi copil.

Din nefericire, există un anumit tip de limbaj care îi poate dăuna copilului. Îi poate ştirbi independenţa şi va lupta o viaţă întreagă cu sine să fie mai autonom.

×
x close