Consumul de pâine în România a scăzut în ultimul deceniu de la 92 de kilograme pe locuitor într-un an, la puţin peste 82 de kilograme, conform ultimei statistici. Dar chiar şi aşa tot se menţine peste media europeană. Pe oameni a început să îi intereseze mai mult factorul calitativ şi mai puţin cantitatea consumată. A crescut cererea de pâine din făină integrală şi de produse făcute din ingrediente curate. Pâinea gătită după reţeta bunicii poate fi o alternativă bună chiar şi când eşti la dietă, spun nutriţioniştii.
Specialiştii ne recomandă să alegem o pâine făcută cu făină integrală care are cât mai puţine ingrediente. „Pâinea, în principiu, ar trebui să conţină apa, sare, făină, drojdie şi maia. Dacă începem să adăugăm nu ştiu care E, nu ştiu care stabilizator, deja este un produs care se depărtează de pâinea tradiţională” spune Șerban Damian, nutriționist.