Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Mituri despre parfumuri pe care le credem, deși au fost demontate

Mituri despre parfumuri pe care le credem, deși au fost demontate

Georgiana Mihăilă
3 minute de citit Publicat la 12:29 14 Oct 2021 Modificat la 12:29 14 Oct 2021
parfum
Sursa foto: Unsplash.com | Elena Popova

În ciuda istoriei îndelungate, parfumurile ascund o serie lungă de mituri. Iar acestea îşi fac apariţia încă din momentul achiziţiei. De exemplu, când ne dorim să cumpărăm un parfum nou, tindem să credem că e corect să încercăm toate sticuleţele de pe raft, iar la final, să alegem unul singur pe care, atenţie, l-am probat doar pe bucata de cartonaş pusă la dispoziţie. Însă, conform specialiştilor, nu ar trebui niciodată să mirosim mai mult de cinci parfumuri.

"Tu miroşi cinci, dar decizia corectă e să aplici trei pe piele. În momentul în care ai ajuns acasă, ar trebui să ai mostrele respective pentru a continua acest proces timp de şapte zile. Noi nu avem cum să ştim cum ne vom simţi cu acel parfum. Trebuie să îl simţim, să ne reprezinte, să ne identifice, asta înseamnă de fapt un proces îndelungat de căutare a unui parfum", a spus Izabela Juncu, consultant parfumuri.

Cele mai multe dintre parfumuri îşi schimbă mirosul în cel mult 20 de minute. Deseori, şi mediul inconjurator poate avea un efect major asupra acestuia, aşa că e posibil să miroase diferit atunci când îl pulverizezi acasă.

Cât parfum aplicăm şi unde?

"Eu am un truc şi aplic parfumul de trei ori. Dar îl pulverizez şi în aer şi trec prin el, astfel se creează această aulă care uşor se aşază pe hainele noastre şi ne lasă acel val în urmă. Se zice că parfumul este cel care îţi anunţă venirea şi îţi prelungeşte plecarea.

O altă greşeală făcută în momentul achiziţiei este aplicarea parfumului la încheietura mâinii.

Facem acest gest după ce aplicăm parfumul pe piele?

"Acest gest nu este deloc potrivit pentru testarea unui parfum tocmai pentru faptul că parfumul are această piramidă olfactivă foarte bine stabilită, iar dacă nu l-am lăsat să se aşeze ingredientele suficient de mult timp, pur şi simplu toate ingredietenele se amestecă", a spus Izabela Juncu, consultant de parfumuri.

De asemenea, nu ar trebui să agiţi niciodată parfumul. În caz contrar, aerul va fi încorporat în acesta, iar esenţele vor rezista mai puţin. Un alt mit spune că fiecare persoană ar trebui să fie definită de un singur parfum. Dacă te simţi bine să miroşi mereu la fel, nu e decât o alegere personală.

"Parfumul propriu nu înseamnă neapărat acelaşi parfum, nu înseamnă un parfum iconic. Tu poţi să porţi la sală un parfum bazat pe lavandă, care să te potenţeze, care să îţi ofere acesa stare de calm, să poţi să îţi continui activitatea, să ai energie. Iar în momentul în care ajungi la birou, trebuie să ne gândim şi la ceilalţi.

La un parfum care să fie pentru tine, în primul rând, uşor de respirat, o persistenţă mai lejeră, până la patru ore cu nişte ingrediente bazate, de exemplu, pe flori albe. Iar seara, după ora şase, este momentul propice pentru a schimba registrul şi a merge către ingrediente de origine animalică"

Aşadar, nu vă cramponaţi în prejudecaţi şi alegeţi miosul care vă reprezintă. Francezii şi italienii acordă o foarte mare atenţie acestui aspect şi nu dezvăluie niciodată numele parfumului pe care îl poartă.

"Dacă mergi pe stradă şi îi întrebi cu ce s-au dat, nu îţi spun, pentru că parfumul este cartea lor de vizită. Dacă eu mă întâlnesc cu tine, nu mă interesează cum eşti îmbrăacată sau ce funcţie ai, mă interesează ce parfum porţi. E cumva definiţia eleganţei şi a feminităţii. Iar acest lucru e valabil şi la un bărbat", a mai spus Izabela Juncu, consultant de parfumuri.

Și, nu în ultimul rând, rețineți că parfumurile nu expiră. E drept că pot suferi transformări în funcție de calitate și de cum sunt păstrate. De exemplu, cele ținute la lumină sau la căldură își pot modifica culoarea și, uneori, mirosul.

 

×
TOP articole
x close