Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Mersul cu spatele pe banda de alergat. Crește intensitatea chiar cu 40% și astfel numărul de calorii arse este mult mai mare

Mersul cu spatele pe banda de alergat. Crește intensitatea chiar cu 40% și astfel numărul de calorii arse este mult mai mare

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:08 03 Apr 2024 Modificat la 14:08 03 Apr 2024
banda de alergat
Mersul cu spatele pe banda de alergat. Crește intensitatea chiar cu 40% și astfel numărul de calorii arse este mult mai mare Sursa foto: Freepik.com

Aceasta nu doar că există în orice sală de fitness, de curând, a început să fie și în tot mai multe case din România.

Deși pare simplu de folosit, având doar câteva funcții, trebuie să știți că puțină creativitate ar putea să o transforme într-un instrument mult mai complex. De exemplu, un studiu recent spune că beneficiile ar fi mult mai mari dacă n-am merge cu fața, ci cu spatele.

Alergarea pe bandă crește ritmul cardiac, îmbunătățește circulația sângelui și fortifică inima, ajutând la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

De asemenea, alergatul este un exercițiu intens care arde multe calorii. Dacă îți stabilești un regim constant de alergat pe bandă, acesta poate contribui la scăderea în greutate sau la menținerea unei greutăți sănătoase.

Din punctul meu de vedere, un antrenament chiar mai eficient decât alergatul, care ne expune foarte mult și încheieturile, ar fi mersul pe bandă înclinată. Putem, de exemplu, să optăm pentru o intensittae de 4,5 – 5 chiar și să reglăm banda la înclinație 12, 13 sau, de ce nu, chiar maxim. Și atunci vom avea un antrenament destul de intens, cu efort minim, am putea spune, dar la fel de eficient, poate chiar mai eficient decât alergatul pe bandă.

Mersul pe bandă inclinată poate contribui la dezvoltarea și întărirea mușchilor fesieri. Atunci când inclinația este crescută, mușchii fesieri sunt solicitați într-o măsură mai mare pentru a face față efortului suplimentar de a urca.

La acest mers înclinat, dacă suntem creativi, putem să adăugăm și doi săculeți, care adaugă un plus de greutate, astfel devenind mult mai intens ceea ce facem pe bandă.

Mersul cu spatele crește intensitatea chiar cu 40% și astfel numărul de calorii arse este mult mai mare. El ne ajută la crearea stabilității, echilibrului și coordonării.

Recomandarea mea pentru mersul cu spatele este ca, cel puțin la început, viteza să nu fie foarte mare. De asemenea, mi se pare că ajută mai mult un nivel de înclinație 3 – 4 și atenție sporită pentru a evita accidentările, deoarece este o mișcare atipică și ne expunem mai mult.

Mersul cu spatele are beneficii și asupra creierului, fiindcă trebuie să fie mai alert și mai conștient atunci când se mișcă în acest mod complet neobișnuit pentru el.

TEXT: Numărul de calorii arse pe bandă depinde de mai mulți factori, inclusiv intensitatea antrenamentului, greutatea corporală, vârsta, sexul și durata antrenamentului.

De exemplu, o persoană cu o greutate de aproximativ 68 de kilograme poate arde în jur de 100 de calorii pe kilometru parcurs pe bandă. Totuși, această valoare poate varia în funcție de intensitatea antrenamentului.

×
Etichete: Numai de bine
x close