Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Idei simple pentru a evita risipa alimentară

Idei simple pentru a evita risipa alimentară

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 16:07 08 Dec 2022 Modificat la 16:07 08 Dec 2022
idei simple pentru a evita risipa alimentara
Idei simple pentru a evita risipa alimentară Sursa foto: Antena 3 CNN

Dacă crezi că nu ai niciun motiv pentru care să spui "stop" acestui obicei, fă-o măcar pentru portofelul tău. Aflăm cum putem păstra proaspete pentru mai mult timp legumele și fructele preferate, dar și ce putem face cu ele în caz că urmează să se strice. 

"Nu mai așteptăm să se strice în fructieră, așa că vom facem câteva chipsuri delicioase. Și avem nevoie de un măr, sau mai multe, scorțișoară.", a spus Amelia Ciurica, creator de conţinut.

Putem folosi zahăr brun în condițiile în care vrem să fie atât crocant, cât și caramelizat.

Primul pas – tăierea mărului în felii cât mai subțiri.

Lateralele merelor nu le aruncăm, putem să facem un odorizant de cameră cu parfum de toamnă – iarnă.

De asemenea, pentru un parfum mai puternic se pot adăuga și felii portocală sau de lămâie.

Dacă aveți mai multe mere, puteți să le puneți pe toate, mare atenție să nu fie lipite între ele, și aceste chipsuri rezistă până la câteva săptămâni dacă sunt depozitate într-o zonă mai răcoroasă și neapărat să fie închise ermetic.  

Merele pot fi înlocuite și cu pere sau gutui. Le vom pune la cuptorul preîncălizt, la 70 de grade, timp de o oră – o oră și jumătate, depinde cât de crocante le doriți.

Noi am făcut înainte să veniți voi, pentru că vrem să vă servim cu ele arată super bine, sunt incredibil de bune.

Chipsurile din mere sunt o variantă de gusatre sănătoasă atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Continuăm cu morcovi și apio, tuplina de țelină, iar acesta este un truc pentru a păstra aceste ingrediente mai mult timp acasă la noi.

Baza de la apio poate fi folosită la supe sau la stockuri.

Nu am mai avut bol, așa că am folosit o vază clasică, umplută cu apă, punem tulpina în apă și o depozităm la frigider, rezistă până la o lună în această vază, important este să schimbăm apa din când în când. Trecem la trucul Mariei, care este puțin asemănător cu al meu.

La fel, avem nevoie de un recipient umplut cu apă, câțiva morcovi și îi scunfundăm în apă. Nu se vor usca și vor fi întotdeauna fresh.

În continuare, salvăm deliciosul dovleac de copt.

Îl dăm prin răzătoare, îl punem în punguțe micuțe, cam cât ar trebui să folosim noi la o prăjitură, și îl băgăm la congelator, rezistă toată iarna fără nicio problemă.

Și, cu un truc ingenios, salvăm chiar și semințele.

Semințele de dovleac sunt folosite și ca remediu naturist pentru a trata infecții ale tractului urinar și vezii urinare, hipertensiunea arterială și controlul zahărului din sânge, pietrele la rinichi sau diverse infecții cu paraziți la nivel intestinal.

Mai avem și acest kale. În caz că frunza este ofilită, luăm un pahar cu apă, le scunfundăm în apă, putem să le lăsăm la frigider perste noapte, iar a doua zi, avem o salată destul de delicioasă și crocantă.

Trecem și la ultimul truc – salata. O spălăm foarte bine, trebuie să îi înălăturăm acest cotor, o punem într-un bol simplu și umezim un prosp, trebuie să fie puțin umed, nu foarte, foarte, dar în același timp să aibă apă în el și acoperim tot bolul cu acesta. În acest mod, salata rezistă până la două săptămâni. Un lucru foarte important – din când în când, verificăm prosopoul, în caz că este uscat, îl umezim și punem din nou peste salată. 

×
Etichete: Numai de bine
x close