Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Idei şi activităţi de realizat în cuplu pentru îmbunătăţirea relaţiei

Idei şi activităţi de realizat în cuplu pentru îmbunătăţirea relaţiei

Este primordial să cultivăm bunăstarea în cuplu, fiindcă ea ne influențează de fapt întreaga viață. Aflăm de la un coach sfaturi importante pe care le putem pune în practică chiar de astăzi.

idei si activitati de realizat in cuplu pentru imbunatatirea relatiei
Idei şi activităţi de realizat în cuplu pentru îmbunătăţirea relaţiei
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2024   •   14:39

Chiar și în timpul dizarmoniei sau al zilelor proaste, mențineți un ton cald și nu uitați să arătați că iubiți și apreciați persoana de lângă voi.
 
Orice cuplu trece prin rutină, e firesc, pentru că avem nevoi diferite, avem timp diferit, avem timp de reacție diferit și este foarte important să reușim să gestionăm toate aceste lucruri.
 
Rutina poate aduce stabilitate și confort, dar poate deveni și monotonă sau poate duce la neglijarea anumitor aspecte importante în relație. De aceea, este important să discutați despre cum vă simțiți în legătură cu rutina actuală și ce aspecte ați dori să schimbați sau să îmbunătățiți.
 
"Comunicăm nu administrativ, comunicăm romantic, foarte multe cupluri mor înainte de vreme pentru că nu mai comunică romantic. Uită că romantismul i-a adus alături, uită de acele momente fantastice în care el o cucerea pe ea și ea se lasă cucerită. Deci un cuplu trebuie să își amintească întotdeauna acest lucru și trebuie să aibă la îndemână aceste mecanisme de cucerire.", a spus psihologul Adriana Stanciu.

De exemplu, în această perioadă, ați putea să vă reamintiți reciproc de momentele minunate din trecutul relației voastre și să apreciați progresul și creșterea împreună.
 
Comunicarea administrativă are un rol practic și se concentrează pe aspecte organizatorice ale relației, cum ar fi coordonarea activităților zilnice, planificarea evenimentelor sau discutarea chestiunilor logistice. În schimb, comunicarea romatică are scop emotional și pune accent pe exprimarea sentimentelor profunde, afecțiunii și intimității în relație.
 
O idee de activitate pentru Paște poate fi „provocarea post-it-urilor”. Scrieți câteva provocări amuzante, de exemplu, dă-mi un sărut, pregătește-mi un desert, și ascundeți-le prin casă. Căutați-le pe rând și acceptați provocările.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Citește mai multe din Numai de bine
» Vezi toate știrile din Numai de bine
Cele mai noi știri
Parteneri
x close