”Au garanție pe viață, teoretic, dar această garanție pe viață se referă la produsul în sine, adică la deteriorările protezii în sine. În schimb, ansamblul sânului, sânul cu proteza mamară, s-ar putea să necesite unele schimbări și unele intervenții periodice” a explicat la Antena 3, dr. Khalid Al-Falah, medic primar chirurgie plastică și estetică.
Potrivit specialiștilor, schimbarea protezei mamare se face în două situații.
”Prima este cea medicală, adică a apărut o complicație, cum ar fi contractura capsulară care necesită o reintervenție chirurgicală. Cealaltă variantă este opțiunea personală, cea estetică, adică au trecut câțiva ani de la augmentarea mamară, adică 7, 8, 10 ani de zile, uneori chiar și mai mult, evident că în această perioadă de timp corpul suferă anumite modificări, a mai îmbătrânit un pic, s-a lăsat pielea, s-au lăsat și sânii și atunci pacientul își dorește să schimbe ceva – să ridice sânul, să mărească volumul acestuia” a mai adăugat dr. Khalid Al-Falah, medic primar chirurgie plastică și estetică.
E bine știut că orice femeie care a trecut printr-o interventie chirurgicala de marire a sanilor trebuie sa mearga regulat la un control. Astfel, pot fi depistate eventualele modificări sau riscuri la timp.
”Sunt rare cazurile acestea, dar se pot întâmpla. Situațiile care pot fi o urgență chirurgicală pentru pacientele augumentate sunt rare, dar există. Poate exista situația în care se rupe proteza mamară, sunt situații foarte rare, dar se pot întâmpla. Apariția seroamelor în urma unui traumatism, unei lovituri, a căzut, s-a lovit, apare acel serom. Deci sunt, sunt puține situațiile, dar există” a menționat medicul.
Atenție, ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, înainte de procedura pentru înlocuirea implanturilor este necesar sa ții cont de cateva aspecte. Specialiștii recomandă o serie de analize și investigații specifice, evitarea administrării de medicamente anticoagulante și evitarea alcoolului și a fumatului.
”În momentul în care se face schimbul de proteză mamară, fie se schimbă cu o proteză de o dimensiune mai mare, mai ales când este vorba despre estetică, sau dacă sunt prea lăsați, nu se crește volumul foarte mult și cumva trebuie să rezolv această doză mamară, acest sân lăsat, și se face cu ridicare de sân sau lifting de sân” a spus dr. Khalid Al-Falah.
În general, această intervenție nu durează mult.
”În momentul în care se recurge la schimbul de proteză mamară, diferența față de prima intervenție este că perioada de recuperare este mai mică, doare mai puțin, nu sunt chirurgii mai deștepți, ci pur și simplu buzunarul acela este deja preformat de la prima intervenție și la cea de-a doua intervenție noi facem doar niște reajustări a acelui buzunar. Drept urmare și perioada de recuperare este mai mică, disconfortul este mai mic” a încheiat dr. Khalid Al-Falah, medic primar chirurgie plastică și estetică.
Însă, indicațiile postoperatorii rămân aceleași.