Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Dormitul dezbrăcat, beneficii pentru sănătate

Dormitul dezbrăcat, beneficii pentru sănătate

Un somn odihnitor nu înseamnă doar 7 ore pe noapte, cum nici un stil de viață echilibrat nu înseamnă doar să mâncăm legume la fiecare masă.

Dormitul dezbrăcat, beneficii pentru sănătate
Dormitul dezbrăcat, beneficii pentru sănătate
de Georgiana Adam    |    28 Mai 2024   •   08:19

Conform specialiștilor, este important să respectăm o igienă corectă a somnului, care să permită minții și corpului să se recupereze.

Un aspect esențial poate fi chiar și cum ne îmbrăcăm pe timpul nopții, iar cea mai bună recomandare nu este o pijama confortabilă, ci dimpotrivă, să renunți de tot la ea. Dormitul dezbrăcat poate avea efecte interesante asupra noastră.

"Poți tortura pe cineva prin privare de somn sunt studii făcute, care au demonstrat ca la propriu, în câteva zile, începem să ne descompunem dacă nu dormim.", a spus Cosmina Grigore, lifestyle coach.

Iar dacă dormim, dar somnul nu este calitativ, efectele pot fi la fel de grave – apar probleme cognitive și emoționale, se slăbește sistemul imunitar, crește riscul de obezitate, diabet și boli cardiovasculare.
 
Somnul este extraordinar de important pentru noi fiindcă în timpul somnului se face procesul de regenerare celulară. Pregătirea pentru somn începe de dimineață și contează foarte mult ce facem pe parcursul zilei.
 
Stresul și bagajul psiho-emoțional acumulat pe parcursul unei zile pot afecta calitatea și profunzimea somnului. Aceste emoții și gânduri pot fi purtate în subconștient și pot influența modul în care adormim și ne odihnim în timpul nopții.

Emoțiile puternice pe care le purtăm în timpul zilei pot influența chiar și conținutul viselor. Poți avea coșmaruri sau vise intense care reflectă starea ta emoțională.


 
Corpul trebuie noaptea, când începe procesul de regenerare, să găsească în corp resurse. Dacă noi pe parcursul zilei, nu mâncăm suficient de nutritiv cel mai simplu e să ții minte – mănânci cel puțin 5 culori, de preferat și crud.
 
Și nu aștepta să-ți fie sete, ca să bei apă. Setea este primul semn că ești deja deshidratat. Iar hidratarea este esențială pentru un somn odihnitor.

Pepenele verde este o alegere excelentă pentru hidratare, în timpul verii, pentru că are un conținut de aproximativ 90% apă. Iar de la legume, vedetele sunt țelina și ridichile.
 
"Trebuie să avem o cameră bine aerisită, ca să avem oxigen gradual, trebuie să scadă lumina la care suntem expuși. Contează foarte mult și ce discuții avem înainte de culcare, ce citim înainte de culcare contează foarte mult așezarea patului, lenjeria, din ce materiale este, pijamalele."
 
De asemenea, somnul în pielea goală poate stimula secreția hormonilor și poate influența în mod pozitiv viața intimă.

 
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Președintele din Kenya retrage legea finanțelor care a dus la proteste sângeroase
x close