Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cum evităm abuzurile culinare în perioada sărbătorilor de iarnă. Trucuri de la specialişti

Cum evităm abuzurile culinare în perioada sărbătorilor de iarnă. Trucuri de la specialişti

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 11:55 28 Dec 2023 Modificat la 11:55 28 Dec 2023
cum evitam abuzurile culinare in perioada sarbatorilor de iarna trucuri de la specialisti
Cum evităm abuzurile culinare în perioada sărbătorilor de iarnă. Trucuri de la specialişti Sursa foto: Freepik.com

În medie, de sărbători petrecem 2h la fiecare masă, timp în care reușim să gustăm din destul de multe preparate. Nu vorbim despre îngrășat sau despre slăbit, ci de modul în care ne simțim după. Aflăm de la nutriționistul Roxana Radu ce, cum și cât ar trebui să mâncăm, ca să nu riscăm să ne simțim rău și să ne stricăm sărbătorile.

Pentru a acumula un kilogram în greutate, trebuie să consumi un exces de aproximativ 7.000 de calorii față de necesarul tău zilnic. Este important să înțelegi că aceste cifre pot varia în funcție de metabolism și alți factori individuali.

Cele mai comune surse de carbohidrați la masa de sărbători sunt cartofii, pâinea, prăjiturile și dulciurile, cozonacul, mămăliga și orezul folosit în diverse preparate.

Cozonacul este un preparat atât de bogat calorii din cauza ingredientelor pe care le conține – făină albă, unt, zahăr, nuci și chiar fructe uscate.

Vinul fiert, atât de consumat în perioada sărbătorilor, are multe calorii și el. Vinul cel mai sărac în calorii este cel alb și sec, iar cel mai bogat cel roșu și dulce.

Cocktailu-urile dulci conțin sucuri de fructe și siropuri, care pot avea foarte multe calorii. Este important să fii conștient de ingrediente atunci când îți prepari sau comanzi un cocktail, deoarece adesea acestea pot conține calorii neașteptate, iar consumul excesiv poate adăuga semnificativ la aportul caloric zilnic.

×
Etichete: Numai de bine
x close