Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Covrigi de casă low carb. Reţetă pas cu pas

Covrigi de casă low carb. Reţetă pas cu pas

40% dintre români mănâncă covrigi, pateuri și snackuri la micul-dejun. Deși sunt extrem de gustoase, specialiștii ne atenționează că nu sunt decât calorii goale, care nu ne aduc niciun aport de nutrienți.

covrigi casa low carb reteta
Covrigi de casă low carb. Reţetă pas cu pas Sursa foto: Unsplash.com | Vicky Ng
de Georgiana Mihăilă    |    23 Feb 2022   •   14:02

Soluția nu e să renunțăm definitiv la ele, ci să le înlocuim cu o alternativă mult mai sănătoasă. Descoperă, în continuare, o super rețetă de covrigi cu mozzarela. Sunt extrem de delicioși și sățioși.

"O rețetă fără gluten și cu un conținut redus de carbohidrați, are câteva ingrediente și este destul de simplu de făcut", a spus Ana Marginean, cofetar lowcarb.


 
Ai nevoie de 300g de mozzarella, 35g de cremă de brânză, un ou, 45g de făină psyllium, 35g de făină de migdale și 10g de praf de copt.
 
"Vom pune mozzarella împreună cu crema de brânză în cuptorul de microunde la topit"
 
Din când în când, nu uita să amesteci. Altfel, se poate arde.
 
"Mozzarella s-a topit. Este aproape lichidă"

Ulterior, se adaugă oul și se amestecă foarte bine, până ce se omogenizează.
 
"După ce aluatul arată în acest fel, e momentul să adaug făina de migdale"

Și, la final, făina de psyllium și praful de copt.  
 
"La început este puțin fierbinte, dar pe măsură ce îl amestecăm, se răcește. Este un aluat foarte versatil, eu îl folosesc ca să fac covrigi, aluat de pizza sau chiar brânzoaice. Nu conține drojdie, nu se lasă la crescut și chiar se recomandă să se folosească proaspăt, pentru că dacă este lăsat mai mult timp, mozzarella se întărește și nu mai este așa maleabil", a mai spus Ana.

Este un aluat foarte versatil și ușor de făcut.
 
"Modelez aluatul. Dacă este prea lipicios, pe mine mă ajută să îmi umezesc puțin mâinile. Îl modelez în formă de covrig și îl pun în tavă", a adăugat, cofetarul lowcarb.

Ana procedează la fel și cu restul aluatului.
 
"Acum, o să ungem covrigii cu gălbenuș de ou, ca să aibă un aspect lucios. Acum, voi pune sare și susan"
 
Și, ultimul pas, covrigii trebuie băgați la cuptor.

"La cuptor pentru 40 de minute sau mai puțin, depinde cât de rumeniți ne plac covrigii"
 
Mai mult decât scăderea în greutate, produsele de tip low carb au scopul de a susține un stil de viață sănătos. Sunt sărace în carbohidrați și foarte bogate în nutrienți.
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine Numai de bine
Parteneri
x close