Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cinci curiozităţi pe care trebuie să le ştii înainte de a apela la acid hialuronic | Cum se aplică raportul lui da Vinci

Cinci curiozităţi pe care trebuie să le ştii înainte de a apela la acid hialuronic | Cum se aplică raportul lui da Vinci

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 14:30 09 Mai 2023 Modificat la 14:30 09 Mai 2023
cinci curiozitati acid hialuronic adevaruri mituri buze perfecte
Cinci curiozităţi pe care trebuie să le ştii înainte de a apela la acid hialuronic | Adevăruri şi mituri despre buze perfecte Sursa foto: Unsplash.com

Totodată, au apărut și o mulțime de întrebări. Iată cinci lucruri pe care este bine să le cunoașteți înainte de a apela la o astfel de intervenție.

"Foarte multe femei își doresc buze hidratate, conturate subtil sau voluminoase. Acidul hialuronic este o moleculă cu potențial de hidratare și de volumizare la nivelul țesuturilor, însă ce trebuie să știm despre acidul hialuronic este că acesta NU este definitiv.", a spus Dr. Anna Crăciun Douglas, medic estetician.

Acidul hialuronic este ideal pentru mărirea, conturarea și hidratarea buzelor, dar și pentru modificarea formei sau corectarea asimetriilor. În general, producătorii susțin că, în cazul augmentării buzelor, rezultatele durează între 6 și 9 luni.

"Ei bine, de obicei, timpul de menținere variază de la pacient la pacient, dar o medie ar fi de 6-9 luni. Ce recomand? Continuitate în tratamentul de mărire al buzelor, ca acestea să își mențină volumul pe o perioada mai mare.", a mai spus medicul.

Continuitatea este o soluție și pentru pacientele care își doresc mai mult volum decât poate fi obținut după o singură ședință, întrucât medicii nu recomandă mai mult de 1 mililitru.

"În primul rând, dacă se injectează mai mult de 1 mililitru într-o ședință, trebuie luate în calcul complicațiile medicale imediate, precum obstrucția unui vas de sânge sau presiunea pe care o exercită acidul hialuronic în exces asupra vascularizației locale și țesuturile încep să necrozeze. Și complicațiile de ordin estetic sunt multe - bordura aceea de deasupra buzei superioare, cu aparența unui bot de maimuță, aspect de streașină, asimetrii, noduli, un aspect neplăcut al buzelor, mult prea în tensiune și în dezacord cu restul feței, sau pierderea conturului natural.", a mai precizat medicul.

Un al treila lucru la care medicii spun NU sunt trendurile de pe rețelele sociale, care stârnesc dorința de a avea buze cât mai mari, de multe ori nepotrivite cu fizionomia. Mărimea maximă reprezintă de fapt un calcul simplu pe care medicul trebuie să-l inițieze chiar de la prima consultație, pentru fiecare procedură trebuie luat în calcul fizionomia pacientei, mărimea naturală a buzelor, dar și asimetriile.

"Buzele, din punctul meu de vedere, nu trebuie să depășească proporțiile de aur, raportul ideal dintre înălțimea verticală a buzei superioare și cea a buzei inferioare este de 1:1,6. Trebuie respectat Raportul de Aur. Proporția de aur a fost folosită încă de pe vremea lui da Vinci și a fost aplicată pentru a descrie proporțiile clasice ale buzelor față de restul feței.", a mai spus aceasta.

Un alt aspect extrem de important, ține de acidul pentru care optați.

Încurajez pacientele să urmeze sfatul medicului. Însă, ar trebui să știe că pentru augmentarea buzelor se folosește un acid hialuronic cu o densitate mai mică, diferit de cel care este recomandat pentru alte zone ale feței. Un acid hialuronic cu o densitate prea mare poate duce la complicații și, bineînțeles, la un rezultat neplăcut.

Injectarea cu acid hialuronic este o procedură reversibilă. În cazul în care există anumite probleme sau pur si simplu nu vă mai doriți buze voluminoase, acesta poate fi topit.

"Depinde care este nemulțumirea pacientei. Însă, sunt și situații în care pacienta are nevoie ca acidul să fie topit. Se injectează hialuronidază, care are rolul să dizolve acidul hialuronic, iar buzele revin la forma lor inițială. Este o enzimă care grăbește degradarea naturală a acidului hialuronic și nu este un pericol pentru organism deoarece acționează doar asupra acidului hialuronic sintetic.", a mai adăugat medicul estetician.

Dacă se dorește reinjectarea cu acid hialuronic, se recomandă o pauză de cel puțin două săptămâni, întrucât produsul acționează în tot acest timp.

×
x close