Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cereale coapte pentru micul dejun. Cum să prepari granola la tine acasă

Cereale coapte pentru micul dejun. Cum să prepari granola la tine acasă

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 15:25 03 Oct 2022 Modificat la 15:25 03 Oct 2022
cereale coapte micul dejun granola acasa
Cereale coapte pentru micul dejun. Cum să prepari granola la tine acasă Sursa foto: Unsplash.com

Avem o idee simplă și rapidă, potrivită atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari – GRANOLA cu cereale, semințe și fructe uscate. Dar nu cea din comerț, ci una pregătită în propria bucătărie.
 
Avantajul granolei preparate în casă este că putem controla ingredientele și cantitatea de zahăr folosită.
 
Practic, fulgii de ovăz sunt baza rețetei, urmând a combina tot felul de fructe uscate și semințe. De preferat, de fiecare dată altele, încât să obținem mereu un alt amestec.
 
Rețeta de granola este atât simplă încât poate fi o activitate interesantă și pentru cei mici.
 
Poate vă întrebați care este diferența dintre musli și granola, întrucât ambele sunt făcute din aceleași ingrediente. Preparatul nostru este copt împreună cu un îndulcitor și un ulei, care fac ca ingredientele să fie lipite între ele și crocante.

Granola are multe beneficii pentru sănătate, deoarece este bogată în fibre și vitamine. Este ideală pentru scăderea tensiunii, întărirea sistemului imunitar și a inimii. Granola calmează anxietatea, scade nivelul colesterolului, iar din punct de vedere estetic, îmbunătățește aspectul pielii și al parului.

Haideți să urmărim rețeta!

×
x close