Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ce sunt adaptogenii şi ce beneficii pot oferi organismului uman

Ce sunt adaptogenii şi ce beneficii pot oferi organismului uman

Adaptogenii sunt plante și ierburi care au fost utilizate în medicina tradițională pentru a ajuta organismul să facă față stresului fizic, emoțional și mental.

Ce sunt adaptogenii şi ce beneficii pot oferi organismului uman
Ce sunt adaptogenii şi ce beneficii pot oferi organismului uman
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2024   •   12:36

Plantele adaptogene sprijină capacitatea organismului de a se adapta la stres și de a-și menține echilibrul intern.

Aceste plante pot influența producția de cortizol și alte hormoni implicați în răspunsul la stres, ajutând la menținerea unei reacții echilibrate a organismului la factorii stresanți.
 
Unele persoane aleg să facă cure regulate cu adaptogeni, adică să ia adaptogenii timp de o perioadă determinată, de obicei câteva săptămâni sau luni, urmate de o pauză. Aceasta poate fi utilă pentru a obține beneficii pe termen lung și pentru a evita obișnuirea organismului cu efectele adaptogenilor.
 
Există mai mulți adaptogeni cunoscuți și utilizați în medicina tradițională și în practicile de sănătate alternative, cei mai cunoscuți sunt: ashwagandha, rhodiola, ginseng, ciuperca Reishi și Schisandra.


 
Studiile au sugerat că rodiola poate avea beneficii și în îmbunătățirea performanței fizice, rezistenței la oboseală și concentrarei mentale. Este adesea utilizată de sportivi și de persoane active pentru a spori performanța și recuperarea.

Consumul adaptogenilor poate varia și în funcție de tipul de plantă și de forma în care este disponibilă.
 
"Dacă avem obiceiul de-a bea sucuri și ne facem noi în casă sucuri proaspete, de legume și fructe, sau smoothie-uri, atunci putem să le punem acolo, să le adăugăm sub formă de pudre. Dacă nu avem acest obicei atât de constant, atunci le luăm sub formă de pastile.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marcel Ciolacu, printre suporterii români la Frankfurt: „Merg şi eu să beau o bere”
x close