Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Ce pot face băile termale pentru sănătatea ta

Ce pot face băile termale pentru sănătatea ta

Conform specialiștilor, băile cu sulf sunt o binecuvântare pentru piele, pentru căile respiratorii și pentru durerile reumatice. Iar din fericire, România dispune de stațiuni în care ne putem bucura de astfel de terapii cu sulf.

ce pot face b?ile termale pentru s?n?tatea ta
Ce pot face băile termale pentru sănătatea ta Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    29 Iun 2022   •   14:02

Datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice, apele sulfuroase sunt recomandate atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern. 

"Ajută la revigorarea întregului organism, adică hidrogenul sulfurat intrând în organism ajută la revigorarea organismului, la tegumentul pielii. Și hidrogenul sulfurat se degajă din apele respective și se simte acel miros și ajută și aparatul respirator, intră și pe tubul digesitv chiar dacă nu bei apa respectivă", a spus medicul Gheorghe Moraru.

În concentrație mică, stimluează secreția gastrică, stimulează metabolismul, stimulează receptorii gastrointestinali cu eliberare de enzime pe tubul digestiv și atunci sigur că ajută foarte mult în sensul acesta.

În timpul băilor în ape sulfuroase, organismul absoarbe o cantitate mare de minerale. Temperatura ridicată a apei folosită în tratamentul balnear deschide porii, iar mineralele sunt astfel absorbite prin piele. 

Apa cu sulf fortifică dinții și oasele, combate infecțiile, contribuie la transformarea grăsimilor în energie, ajută la sinteza colagenului, esențial pentru sănătatea și frumusețea pielii și vindecă leziunile produse de acnee.

"În cantitate mare, dimpotrivtă, apele sulfuroase poate să diminueze această secreție și în special pepsina. Timp mai redus și termalitate mai mică, adică nu intri la 38-39 de grade și stai o oră în apa respectivă, pentru că te dă peste cap, adică îți schimbă tot metabolismul. Și atunci se face în cure scurte de timp, 15-20 de minute, nu se face foarte mult pe zi, noi recomandăm în jur de o oră jumătate pe zi", mai spune medicul.

Iar în cazul anumitor persoane, băile în apă cu sulf nu sunt recomandate deloc.

"Sunt toate bolile inflamatorii acute, fără discuții nu se face baie în situația asta, nu se face baie în afecțiuni decompensate psihic, în afecțiuni oncologice. Și eu nu le recomand celor cu boli neoplastice, chiar dacă au fost operați nu recomand", a mai declarat medicul.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close