Lygia Alexandrescu ne-a dat câteva sfaturi pentru masa de Paște.
Abordarea anul acesta trebuie să fie ușor diferită. Tradiția clar trebuie să rămână una dintre componentele acestei perioade din punct de vedere alimentar, deci mâncăm carne de miel, cozonac și pască. Diferită va fi doar cantitatea pe care o preparăm, pentru că nu suntem împreună, nu suntem mulți la masă, suntem doar cu familia strictă apropiată și atunci a găti mult nu are sens în acest an.
Porțiile vor fi mai mici și cantitatea pe care o gătim va fi mai mică!
Dacă facem drob, folosim mai multe verderțuri decât carne. Sarea trebuie și ea redusă sau înlocuită pentru a evita retenția hidrică. Este bine să ne limităm la un cozonac sau doi pentru ca a treia zi de Paște să îl terminăm.
Este bine să introducem cât mai multe legume în masa de Paște: ridichi, ceapă, roșii și să optăm pentru carnea mai puțin grasă.
Ce mănânci și cum mănânci ca să nu te îngrași