Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Ce este de făcut când elasticitatea pielii începe să se piardă

Ce este de făcut când elasticitatea pielii începe să se piardă

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 14:50 16 Noi 2022 Modificat la 14:50 16 Noi 2022
ce este de facut cand elasticitatea pielii incepe sa se piarda
Ce este de făcut când elasticitatea pielii începe să se piardă Sursa foto: Antena 3 CNN

Medicina regenerativă vine în ajutor cu tratamente anti-îmbătrânire care, asociate poate chiar în cadrul aceleiași ședințe pot face minuni. Există numeroase tratamente anti-aging care, corect alese și efectuate, pot șterge ani de pe chip.

Pentru că nu putem renunța la bagajul genetic pe care l-am primit, trebuie să acționăm înainte ca primele semne ale îmbătrânirii să apară. De la vârsta de 20 de ani, tenul trebuie atent îngrijit, în funcție de necesități și de particularități.

"Asta nu înseamnă  că suntem bătrâni de la 20 de ani, ci, mai degrabă, corpul începe să reacționeze din ce în ce mai lent în ceea ce privește stimularea colagenului.", a spus Ana Douglas, medic specialist estetician.

Dincolo de predispoziția genetică, există și factori externi care pot influența negativ sinteza proteinei minune, responsabilă pentru aspectul tânăr, sănătatea țesuturilor și a articulațiilor. Stres, alimentație dezorganizată, odihnă insuficientă, fumatul, consumul de alcool, dereglări hormonale, menopauza, lipsa hidratării.

Stresul, alimentația dezorganizată sau odihna insuficientă, fumatul, consumul băuturilor alcoolice, dezechilibrele hormonale, lipsa hidratării corespunzătoare, dar și menopauza pot cauza apariția primelor semne ale îmbătrânirii. Pașii mici făcuți în direcția corectă, ne pot păstra pentru mai mult timp tenul tânăr, ferm și cu riduri nu foarte vizibile. 

"Suplimentele alimentare îmbogățite cu colagen joacă un rol important în menținerea sănătății pielii și a articulațiilor. Recomand și consumul de alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism, precum ardei gras roșu, somon, roșii, semințe de floarea soarelui.", a mai spus Ana Douglas, medic specialist estetician.

Și asta pentru că semințele de floarea soarelui conțin o cantitate remarcabilă de vitamina E, care combate efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Mai exact, aproximativ 30 de grame de semințe oferă organismului 37% din doza zilnică recomandată.  

Nici avocado și fructele de pădure nu ar trebui să lipsească din dieta celor care vor să aibă pielea catifelată și fără riduri cât mai multă vreme.

Conform specialiștilor, după  vârsta de 40 de ani apar ridurile profunde, pielea începe să își piardă din elasticitate, iar ridurile se observă chiar și atunci când mușchii feței nu se mișcă. Există, din fericire, soluții.

"Tratamentele regenerative, cunoscute și ca tratamente autologe, se bazează pe capacitatea reparativă a pacientului pentru a trata și a inversa un număr mare de preocupări, de la rărirea părului până la pierderea volumului la nivelul feței, cauzate de procesul de îmbătrânire. Aceste tipuri de proceduri nu reprezintă doar un viitor interesant în medicina estetică, ci sunt și perfecte pentru toate tipurile de piele, bineînțeles, abordate într-un mod corect.", a mai spus medicul.

Însă nu există o rețetă universal valabilă pentru toți pacienții care treg pragul cabinetului. Vârsta, afecțiunile tenului, starea de sănătate a pacientului, nevoile dar și așteptările sunt factorii de care medicii țin cont înainte să reomande un tratament.

"Tratamentele precum laser, terapia trans dermică, peeling-urile, hidroxiapatita de calciu cu acid hialuronic, injectarea cu colagen și PRP-ul, adică plasma recoltată din sângele venos al pacientului ne ajută să obținem regenerarea pielii. Îmi place să combin procedurile, pentru că își potențează efectele.", mai spune medicul estetician.

Spre exemplu, hidroxiapatita de calciu are efect volumizator și stimulează sinteza de colagen propriu. Peeling-urile stimulează procesul de refacere a fibrelor de elastină, dar și producția de colagen. PRP, procedură cunoscută și ca "terapia vampir", rejuvenează în mod natural nu doar zona feței, ci și gâtul, decolteul și mâinile. Doar un medic știe cum pot fi asociate procedurile, în funcție de particularitățile pacientului, astfel încât rezultatele să întreacă așteptările.

"Am observat că de fiecare dată când combin procedurile regenerative, corpul răspunde într-un mod pozitiv. Toate tratamentele regenerative se bazează pe “trauma” controlate la nivelul pielii prin diverse proceduri. Spre exemplu laserul, care prin inducția de căldură creează pasaje de arsură, deci această traumă controlată forțează corpul să se vindece într-un mod natural, sau mezoterapia transdermică, la fel, se bazează pe crearea de mici canale ce tratează țesuturile de la superficial la profund obținând, astfel, răspunsul organismului de a se vindeca. Practic, prin procedurile acestea, corpul nostru înțelege că trebuie să se vindece și astfel trimite la locul tratat celule cu rol de regenerare și începe stimularea colagenului și a elastinei. Practic, într-un timp scurt, forțăm organismul să recreeze matricea de colagen care ne va ajuta să ne păstrăm tinerețea la nivelul chipului.", a mai spus Ana.

Pentru rezultate spectaculoase, este important ca pacientul să urmeze recomandările medicului care a stabilit o schemă de tratament.

"După o singură ședință nu putem să ne atingem obiectivele, pentru că organismului îi trebuie timp de regenerare. Și atunci avem nevoie de două, patru ședinte reoetate la patru, șase săptămâni, în două cure pe an, în funcție de cat de afectată e pielea, de cât de adanci sunt ridurile și cât de rapid ne dă răspuns organismului.", a mai adăugat Ana Douglas, medic specialist estetician.

×
x close