Antena 3 CNN Life Băutura care îţi dă peste cap dieta. „E o adevărată bombă calorică"

Băutura care îţi dă peste cap dieta. „E o adevărată bombă calorică"

Nutri?ionistul Cristi Cristea a dezv?luit, ?n cadrul rubricii Numai de bine, cele 10 alimente care, de?i par s?n?toase, ??i pot sabota eforturile de a pierde ?n greutate.
Alimentele congelate, iaurtul cu fructe și sucurile cu îndulcitori artificiali completează lista. FOTO: Getty Images.com
de I.D.    |    18 Oct 2024   •   11:00

Nutriționistul Cristi Cristea a dezvăluit, în cadrul rubricii Numai de bine, cele 10 alimente care, deși par sănătoase, îți pot sabota eforturile de a pierde în greutate.

„Numărul unu este pâinea integrală. Mulți o aleg în detrimentul pâinii albe, dar ele au aproximativ același număr de calorii. Pâinea integrală din comerț conține adesea făină albă, zahăr și aditivi care o fac mai puțin sănătoasă”, explică Cristea. Recomandarea specialistului este să te limitezi la două felii pe zi, dacă totuși vrei să consumi pâine.

Un alt aliment problematic este uleiul de floarea-soarelui. „O lingură de ulei are în jur de 150 de calorii, iar uleiurile vegetale au un efect inflamator asupra corpului”, spune nutriționistul. Reducerea inflamației prin alimentație este esențială pentru cei care vor să slăbească, adaugă acesta, recomandând consumul de fructe, legume și pește.

De asemenea, nutriţionistul avertizează asupra pericolului consumului de zahăr alb și cereale cu lapte, care au un indice glicemic ridicat și nu oferă sațietate. „După o oră și jumătate, vei simți nevoia să iei o gustare”, subliniază el, sugerând că un mic dejun ideal ar trebui să conțină proteine, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase.

„Cappuccino-urile din comerț sunt adevărate bombe calorice”, continuă specialistul. Chiar și un cappuccino simplu, cu zahăr și lapte, poate adăuga până la 200 de calorii la dieta zilnică. O opțiune mai sănătoasă? „Cafea simplă, cu un strop de lapte și puțină miere”, recomandă Cristea.

Pe lista alimentelor de evitat se regăsește și untul de arahide, care poate conține între 600 și 700 de calorii la 100 de grame. „Untul de arahide conține adesea aditivi nesănătoși, precum zahărul și uleiurile hidrogenate”, mai spune nutriţionistul.

Alimentele congelate, iaurtul cu fructe și sucurile cu îndulcitori artificiali completează lista. „Îndulcitorii artificiali pot stimula foamea și pofta de dulce pe parcursul zilei”, explică specialistul, recomandând în schimb ceaiuri din plante neîndulcite.

Alcoolul este ultimul pe lista alimentelor de evitat. „Un gram de alcool conține 7 calorii, iar consumul poate încetini metabolismul, corpul prioritizând arderea alcoolului în locul grăsimilor”, a mai spus nutriţionistul.

×
Parteneri
x close