Budinca din doar trei ingrediente este o alegere excelentă pentru orice început de zi, a spus food blogger-ul Carmen Trică, în cadrul emisiunii Numai de bine de la Antena 3 CNN.
Copiii care își ajută părinții la gătit cresc șansele să mănânce preparatul atunci când este gata. Această teorie este valabilă pentru toate felurile de mâncare.
Oricât de sănătoase sunt fructele, există totuși o cantitate de bază. O porție de fructe este echivalentul a aproximativ 150 de grame, adică un măr, o piersică, o ceașcă de fructe sau o lingură și jumătate de fructe uscate.
Cantitatea de fructe în funcţie de vârsta copilului
- 1-2 ani – ½ porții
- 2-3 ani – 1 porție
- 4-8 ani – 1 ½ porții
- 9-11 ani – 2 porții
"Apoi, compoziția se distribuie în mai multe vase. Folosesc aici două vase de ceramică mici, puteți să folosiți și vase ramekin. Nu mai este neapărat să le ungeți cu unt. O să facem o budincuță cu struguri – albi și negri, și într-una o să punem prune și afine. În loc de merișoare și stafide puteți să îndulciți cu banane. O să aibă o textură umedă, pentru că nu are praf de copt. La final, budinca ajunge la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. Preparatul este gata după ce este rumenit pe deasupra.", a mai spus food blogger-ul Carmen Trică.