Antena 3 CNN Economic Vor fi concedieri în România după alegeri? Ministrul Economiei dezvăluie ce industrie îl îngrijorează cel mai mult

Vor fi concedieri în România după alegeri? Ministrul Economiei dezvăluie ce industrie îl îngrijorează cel mai mult

ministrul economiei radu oprea
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    19 Oct 2024   •   15:58

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a dezvăluit, la Antena 3 CNN, care industrie din România este cea mai expusă unui risc de disponibilizări.

În condițiile în care tot mai multe companii străine și românești anunță restructurări, restrângerea activității sau măsuri economice care îi impactează pe angajați, realizatorul Antena 3 CNN Mihaela Bârzilă l-a întrebat pe ministrul Economiei dacă vor exista concedieri în România după alegeri și care este industria de la noi din țară cu cele mai mari probleme în acest moment.

„Industria unde am cea mai mare îngrijorare este industria auto. Sunt în discuții tot timpul cu reprezentanții industriei în România. M-am întâlnit săptămâna aceasta cu reprezentanții Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, la fel și cu ACAROM (n.r.Asociației Constructorilor de Automobile din România).

Nu este un lucru care se întâmplă astăzi în România. Din contră, companiile din România produc și au piață foarte bună în Europa și în lume.

Sigurii care au anunțat o restrângere cu 300 de oameni sunt cei de la Dacia-Renault, dacă știu foarte bine știrile. În același timp, am vorbit cu ei și mi-au spus că fac angajări, caută în cercetare-dezvoltare. Deci, de fapt, este vorba de modernizare a unei linii de producție pe care au făcut-o în interior și de recalificarea forței de muncă existente.”, a precizat Radu Oprea, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
x close