Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Forfotă la cumpărături în Vinerea Mare. Românii și-au scurtat considerabil lista cu produse în acest an

Forfotă la cumpărături în Vinerea Mare. Românii și-au scurtat considerabil lista cu produse în acest an

În Vinerea Mare s-a dat verde la cumpărături. Încă de la primele ore, a fost forfotă în piețe și magazine. Cei care nu au avut timp până acum, au dat iama să-și încarce plasele pentru Paște.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2024   •   18:47

Carnea de miel, cozonacii și verdețurile nu au lipsit de pe liste. În Vinerea Mare, potrivit tradiţiilor, nu se coace nimic, nici măcar pâine, şi nici nu se găteşte pentru Paşte.

Astfel spus, astăzi a fost ziua potrivită pentru a face cumpărături. În Sectorul 2 al Capitalei, în față măcelăriilor abia aveai loc să arunci un ac. Cumpărătorii tot veneau, își încărcau plasele, și plecau repede acasă să facă pregătirile.

În Vinerea Mare, românii cumpără în special produse tradiționale și ingrediente necesare pentru masa de Paște. Acestea includ carne de miel sau oaie, ouă, brânzeturi, cozonaci și drob. 

De asemenea, românii se îndreaptă și spre piețele aglomerate pentru a cumpăra legume proaspete și sănătoase pentru masa de Paște. Printre legumele populare pe care le pot găsi în piețe se numără roșii, castraveți, ardei, ceapă verde, usturoi, ridichi, salată verde, spanac și alte verdețuri de sezon.

Aceste legume sunt adesea folosite pentru a pregăti salate proaspete și gustoase care însoțesc bucatele tradiționale de Paște.

Cei care nu au reușit nici astăzi să-și facă aprovizionarea, mai au o șansă și mâine. În sâmbătă mare, majoritatea magazinelor și piețelor sunt deschise, însă au program scurt.

×
Subiecte în articol: vinerea mare coş de cumpărături legume
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close