Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Românii ar putea să se vaccineze împotriva gripei aviare. Europa se pregătește să evite o pandemie

Românii ar putea să se vaccineze împotriva gripei aviare. Europa se pregătește să evite o pandemie

Europa vrea să achiziționeze noi vaccinuri pentru populație, de data aceasta împotriva gripei aviare. Și românii ar putea să se vaccineze cu noul ser.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2024   •   19:14

Românii ar putea fi puși din nou în fața deciziei de a se vaccina cu un ser nou, pe măsură ce Europa se pregătește să achiziționeze vaccinuri pentru a preveni extinderea gripei aviare la om.

Autoritatea pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară din cadrul Comisiei Europene a început deja să elaboreze o schemă de achiziții comune de vaccinuri împotriva virusului H5N1.

Conform documentelor oficiale, se discută inclusiv despre prevenirea unei pandemii de gripă aviară. Decizia privind modul și momentul utilizării vaccinului va fi luată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, în funcție de incidența cazurilor de infecție cu H5N1 pe continent.

Această inițiativă vine în contextul preocupărilor crescânde legate de potențialul de răspândire a virusului H5N1 la oameni.

×
Subiecte în articol: vaccin gripa aviara
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marine Le Pen promite că va reduce ajutorul pentru Ucraina
x close