Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Ultima zi de valabilitate a polițelor Euroins. Ce riscă șoferii care nu-și fac noi asigurări RCA

Ultima zi de valabilitate a polițelor Euroins. Ce riscă șoferii care nu-și fac noi asigurări RCA

Joi este ultima zi de valabilitate a poliţelor Euroins. 800.000 de şoferi încă au asigurările valabile. Aceştia pot depune la Fondul de Garantare a Asiguraţilor o cerere pentru a primi bani pentru perioada rămasă.

euroins polite Inquam Photos Octav Ganea
Valabilitatea poliţelor Euroins ar putea fi prelungită. Ele urmau să expire la data de 8 septembrie Sursa foto: Inquam Photos | Octav Ganea
de Cătălina Iordache    |    06 Dec 2023   •   18:45

În primul rând, șoferii riscă să fie amendați dacă sunt găsiți în trafic fără o asigurare, iar amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.000 lei.

În plus, pot rămâne fără plăcuțele de înmatriculare sau fără certificatele de înmatriculare. De asemenea, nu se poate părăsi țara fără o asigurare valabilă, iar cei care provoacă accidente vor fi nevoiți să suporte din propriul buzunar daunele.

Sunt aproximativ 800.000 de români care mai au în acest moment RCA la Euroins. Și ei vor fi nevoiți să își cumpere alte asigurări.

Euroins era compania din domeniul RCA cu cea mai mare cotă de piață, de 27% înainte ca ASF să-i retragă licența de funcționare, în luna martie a acestui an.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close