Dar a existat un preț ridicat și pentru Rusia.
Până în prezent, nouă mii de militari ucraineni au fost uciși pe front, potrivit șefului forțelor armate de la Kiev.
Ucrainenii estimează că au produs rușilor pierderi umane de cinci ori mai mari: Rusia ar fi pierdut 45.850 de soldați pe front, conform calculelor Kievului.
În materie de tehnică militară, rușii spun că au doborât peste 1800 de drone, 268 de avioane și 148 de elicoptere ucrainene.
La sol, trupele Moscovei ar fi fost distrus 4.382 de tancuri şi peste o mie de sisteme de lansare a rachetelor, de diverse tipuri.
De partea cealaltă, Rusia ar fi pierdut 900 de drone, 234 de avioane și 200 de elicoptere, la care se adaugă 1927 de tancuri și alte 4245 de vehicule blindate.
La capitolul "pierderi navale", Rusia se detașează net.
Ucraina a rezistat șase luni în fața Rusiei cu ajutorul militar și financiar al Occidentului
Forțele Moscovei au consemnat 15 nave de război trimise pe fundul mării, parte dintre ele reprezentând elita flotei militare ruse.
Ucraina nu ar fi reușit să reziste Rusiei șase luni și să-i producă pierderi atât de însemnate fără ajutorul statelor occidentale.
SUA sunt, de departe, cel mai însemnat aliat al Ucrainei, după volumul ajutorului militar.
Chiar miercuri, de Ziua Independenței Ucrainei, președintele SUA, Joe Biden, a anunțat acordarea celui mai semnificativ pachet de asistență militară pentru Kiev, în valoare de 3 miliarde de dolari.
La rândul său, premierul britanic în exercițiu, Boris Johnson, a făcut, miercuri, o vizită-surpriză la Kiev, unde a anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 66 de milioane de dolari, constând în principal în drone de război.
Conform guvernului de la Londra, ajutorul militar și financiar alocat de Regatul Unit Ucrainei în primele șase luni de război depășește echivalentul a 2,7 miliarde de dolari.
Mall bombardat în Kiev de forțele ruse. Bombardamentul a avut loc în noaptea de 21 martie 2022, în districtul Podilskyi din capitala ucraineană