Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Trupurile celor două fete luate de ape în Italia au ajuns în România „Durere mare în comună, toată lumea le plânge”

Trupurile celor două fete luate de ape în Italia au ajuns în România „Durere mare în comună, toată lumea le plânge”

Este doliu în localitatea în care au copilărit cele două tinere luate de ape în Italia

Trupurile celor două fete luate de ape în Italia au ajuns în România „Durere mare în comună, toată lumea le plânge”
Trupurile celor două fete luate de ape în Italia au ajuns în România „Durere mare în comună, toată lumea le plânge”
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   20:16

Familiile se pregătesc de înmormântarea Biancăi şi a Patriziei. Cele două sicrie albe au fost aduse cu maşina din Italia, în Satu Mare, iar întreaga comunitate este împietrită de durere. Până acum, Cristian, prietenul celor două fete, nu a fost găsit de autorităţile italiene.

Vecinii sunt încă șocați și nu le vine să creadă ce s-a întâmplat.

„Să le crești până la vârsta asta, după să nu le mai ai... E ceva groaznic”, spune un localnic,

„E foarte greu, foarte greu. Copii foarte buni... Măcar dacă l-ar găsi și pe băiat”, spune un vecin.

Părinţii şi apropiaţii fetelor sunt împietriţi de durere. Până acum, Cristian, prietenul celor două fete, luat şi el de ape, nu a fost găsit.

Apar însă noi informaţii despre operaţiune de salvare eşuată. Cristian ar fi încercat să ajungă la mal, dar s-a întors când curenţii au devenit prea puternici.

„Este tragedie, e normal, și-a pierdut fetița. Toată lumea îi plânge pentru că sunt tineri, părinții sunt doborâți”, spune un vecin.

„Durere mare în comună, foarte mare... măcar dacă aveau noroc să îi salveze cineva”, spune un alt vecin.

Înmormântările tinerelor vor avea loc mâine şi vor fi oficiate de un sobor de preoţi.

"Îmbrățișați în fața viiturii" - Povestea celor trei români din Italia a făcut înconjurul lumii

Povestea celor trei români a făcut înconjurul lumii, iar ultimele imagini cu ei în viaţă îi surprind îmbrăţişaţi, încercând să facă faţă şuvoaielor puternice în care au fost prinşi.

„Îmbrățișați în fața viiturii" - așa au titrat ziarele din peninsulă povestea cutremurătoare a celor trei români luați de ape în zona Udine. 

Bianca Doros, Patrizia Cormos şi Cristian Casian Molnar - toţi cu vârste de până în 25 de ani - au rezistat cât au putut în fața furiei puhoaielor. 

„După doar câteva minute de la sosirea pompierilor, au fost surprinși de apa care, practic, i-a înconjurat din toate părțile. 

Pompierul care era jos (în barca ce se îndrepta spre tineri - n.r.) a comunicat cu ei, iar cel din elicopter a fost cel care le-a sugerat să stea îmbrățișați, să creeze masă critică, pentru a se opune și contracara forța curentului", a declarat Michele De Sabata, primarul din Premariacco.

În a treia zi de căutări, salvatorii au făcut descoperirea de care se temeau. 

Trupurile neînsufleţite a două dintre cele trei persoane declarate anterior dispărute au fost găsite, fiind în desfăşurare operaţiunea de căutare pentru găsirea celei de-a treia persoane.

MAE confirmă cetăţenia română a celor două persoane decedate", a declarat Radu Mihail Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerul român de Externe (MAE).

Trupurile fără viaţă ale celor două fete au fost găsite la aproape un kilometru de locul în care au fost luate de ape.

După aflarea veştii ca cele două tinere nu mai sunt în viaţă, sute de oameni impresionaţi de tragedia românilor au transmis mesaje de condoleanţe. 

Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine. 

Bianca Doros, de 23 de ani, sosise din România cu doar câteva zile în urmă, pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine. 

Salvatorii au dus o luptă contracronometru în ultimele zile, iar misiunea lor nu s-a terminat. Cristian Casian Molnar, de 25 de ani, iubitul Biancăi nu a fost găsit nici până în acest moment. El sosise în Italia cu câteva zile înainte tragedie, după un sejur în Austria, la fratele său.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Calificare istorică în optimile Euro 2024. România câștigă grupa E, după 1-1 cu Slovacia
x close