Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Tratamentul care întârzie îmbătrânirea și ameliorează bolile colaterale: ”Este demonstrat științific”

Tratamentul care întârzie îmbătrânirea și ameliorează bolile colaterale: ”Este demonstrat științific”

getty images
Tratamentul care întârzie îmbătrânirea și ameliorează bolile colaterale. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    23 Oct 2024   •   21:24

Putem avea o viață lungă și frumoasă dacă adoptăm un stil de viață sănătos și dacă apelăm la cele mai inovative metode pentru prevenirea, depistarea și tratarea bolilor. Specialiștii de top prezenți în a 2-a zi a Longevity Expo Forum Fest ne-au dezvăluit care sunt cele mai eficiente terapii și suplimente care ne pot prelungi viața. 

În plus, aceștia ne-au învățat cum să ne ferim de capcanele tehnologiei. Evenimentul a fost organizat de revista Longevity și de Antena 3 CNN.. 

Medicina regenerativă a fost una dintre principalele teme dezbătute de specialiștii de top prezenți în cea de-a 2-a zi a Longevity Expo Forum Fest. Experții au dezvăluit cum ne putem prelungi viața, apelând la cele mai eficiente și potrivite proceduri și terapii. 

”Medicina regenerativă este acea parte a vieții noastre de zi cu zi, din clinică, în care folosim resursele proprii ale organismului, dar și alte terapii ajutătoare”, a explicat dr. Constantin Stan, în cadrul conferinței.

Secretul încetinirii îmbătrânirii constă și într-un mod de viață echilibrat, fără stres și fără a fi presați de trecerea timpului, spun specialiștii. 

”Nu contează cum arătăm, ci contează cum ne mișcăm și cum ne simțim. De aceea, totul trebuie să fie în ceea ce eu aș numi un alt cuvânt pe care îl puteți pune alături de longevitate, armonie”, a mai spus renumitul medic estetician.

Oamenii de știință au descoperit chiar și o metodă prin care pot depista și stopa boala Alzheimer cu 10 sau 15 ani înainte de apariția primelor simptome. 

”Hipocampul este prima structură implicată în Alzheimer și practic poate să apară chiar și cu 10 ani înainte de demență. Deci practic noi putem face acest diagnostic precoce și predicția prin markeri din lichidul cefalorahidian, deci nu mai avem niciun dubiu că persoana respectivă va face Alzheimer”, a explicat și medicul Adrian Stănescu. 

Pentru o viață lungă și sănătoasă avem și mare nevoie de prevenție.

”În România, bolile cardio-vasculare rămân, din păcate, principala cauză de mortalitate, iar prin inițiativele noastre dorim să schimbăm această realitate. La fel de importantă și campania noastră dedicată luptei împotriva diabetului zaharat, încurajând astfel prevenirea și gestionarea acestei afecțiuni”, spune și Andreea Ivan, farmacist. 

Pentru a încetini procesul de îmbătrânire, extrem de importantă este și îngrijirea pielii. De pildă, un tratament facial adaptat fiecărei persoane în parte poate face minuni, spun experții.

Potrivit medicului Ana Oleniuc, ”Gerovitalul și-a regăsit locul clar și demonstrat ca tratament anti-îmbătrânire. E demonstrat științific că întârzie procesul de îmbătrânire și ajută la tratarea, diminuarea, ameliorarea bolilor colaterale, dar este un tratament personalizat”.

Cel mai mare eveniment din România despre inovație și cercetare în domeniul longevității a fost organizat de revista Longevity și Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
x close