Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Transmisiune specială de la Kiev după primul an de război în Ucraina. Moscova va fi supusă unor noi sancțiuni

Transmisiune specială de la Kiev după primul an de război în Ucraina. Moscova va fi supusă unor noi sancțiuni

De frica unui atac la un an de la începutul invaziei, mulţi locuitori din Kiev au părăsit oraşul. Transmisiune specială cu Melissa Bell, corespondent CNN.

melissa bell kiev
Transmisiune specială de la Kiev după primul an de război în Ucraina, cu corespondentul CNN Melissa Bell Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2023   •   22:20

Părinţii nu şi-au mai lăsat copiii la şcoală şi transportul public a fost redus la minimum.

Securitatea a fost întărită în oraş.

Ucrainienii din Kiev i-au omagiat astăzi pe soldații și civilii care și-au pierdut viețile în război.

Ziua a început în Kiev cu o ceremonie pe care nimeni nu și-ar fi imaginat-o în urmă cu un an.

Citește și: Volodimir Zelenski, după primul an de război în Ucraina: "Victoria noastră este inevitabilă, avem de partea noastră motivația, prietenii, diplomația"

Președintele Zelenski a vorbit în fața trupelor, le-a vorbit familiilor unora dintre soldații care, în mod tragic, și-au pierdut viețile în ultimul an, vorbind în fața lor din centrul orașului Kiev, imaginea a fost una foarte puternică, iar mesajul asemenea.

Zelenski le-a spus militarilor că următoarele luni joacă un rol important pentru existența Ucrainei și că totul depinde de ei.

În decursul ultimelor zile, zile care au fost relativ calme, luptele s-au intensificat pe flancul estic.

Președintele Zelenski participă la o conferință de presă de trei ore în încercarea de a-și transmite mesajul, și anume că anul 2023 va fi anul în care Ucraina va obține victoria.

Chiar înainte de conferință, președintele Ucrainei a discutat cu liderii din C7, care au anunțat o nouă rundă de sancțiuni la adresa Moscovei.

De fapt, trezoreria SUA a descris acest pachet de sancțiuni, drept unul dintre cele mai semnificative de până acum, targetând sectorul minier, dar și companii din afara Rusiei, inclusiv unele din China, care ar fi putut să ajute cu efortul de război.

Iar acesta este motivul pentru care trezoreria SUA descrie acest pachet de sancțiuni ca fiind foarte important.  

Deci, pe de o parte, avem acestă susținere, mai multe arme pentru Ucraina, iar pe de alta mai multe sancțiuni la adresa Moscovei, în întreaga lume.

Tot globul este acum cu ochii pe Ucraina, marcând astfel un an de la începutul războiului.

×
Subiecte în articol: Kiev razboi Ucraina
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close