Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au găsit mari nereguli în localităţile de interes turistic.
În doar o săptămână, prin acţiunile de control s-au dat amenzi de peste 220.000 de euro şi au fost retrase peste 100 de kilograme de carne care prezenta risc pentru sănătatea consumatorilor.
Care au fost neregulile găsite? Nu au fost respectate normele sanitare privind condițiile de igienă și temperatură în spațiile de producție și comercializare a produselor alimentare, deficiențe privind etichetarea, manipularea și depozitarea produselor alimentare, iar lista continuă.
Inspectorii ANSVA au mers în control în ultimele şapte zile la aproape 500 de restaurante, peste 60 de pizzerii, dar şi zeci de cofetării, cantine şi 12 tabere şcolare.
Neregulile găsite de inspectorii ANSVSA
• nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condițiile de igienă și temperatură în spațiile de producție și comercializare a produselor alimentare
• deficiențe privind etichetarea, manipularea și depozitarea produselor alimentare
• comercializarea alimentelor în unități neautorizate de ANSVSA
• operatorii unor unități de vânzare nu au elaborat și implementat programe proprii de control.
ANSVSA: Au fost controlate 1.549 de unităţi
• 486 de restaurante;
• 64 de pizzerii;
• 56 de cantine
• 60 de cofetării și patiserii;
• 69 de pensiuni turistice;
• 81 de hipermarketuri și supermarketuri
• 337 de magazine alimentare
• 176 de rulote
• 92 de depozite alimentare
• 12 tabere școlare.