Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Tinerii din generaţia Z vor mai mult timp liber de la job, dar şi salarii mai mari. Ce alte pretenţii au

Tinerii din generaţia Z vor mai mult timp liber de la job, dar şi salarii mai mari. Ce alte pretenţii au

Tinerii Generaţiei Z sunt mai pretenţioşi şi se confruntă cu dificultăţi în adaptarea la muncă. 64% dintre ei se plâng că salariile sunt prea mici, arată un sondaj BestJobs.

tanara tableta
Tinerii din generaţia Z vor mai mult timp liber de la job, dar şi salarii mai mari. Ce alte pretenţii au Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   19:14

Acesta ar putea fi motivul pentru care şomajul în rândul acestora este mare. De exemplu în primele trei luni ale lui 2023 a fost de 22%.

Mai mult, 54% consideră că mediul de lucru este unul stresant iar 34% că șefii au așteptări prea mari.

Volumul de lucru este unul substanțial, spun 27%.

Citeşte şi: Zile libere și sporuri de 75% pentru o categorie de angajați | Cine sunt bugetarii care se vor bucura de noua schimbare

În cazul unor nemulţumiri, 52% spun că se adresează şefilor, 31% vor încerca să se adapteze iar 11% spun că îşi dau demisia.

Ce spun angajatorii când vine vorba de Generaţia Z

Principalele provocări cu tinerii între 18-24 de ani sunt, într-un procent de 29%, lipsa pregătirii profesionale, (27%) pretențiile prea mari în raport cu nivelul lor de experiență şi (17%) adaptarea mai dificilă la mediul de lucru, comparativ cu celelalte generaţii.

Sondajul a fost realizat în perioada aprilie-mai, cu 1.997 de utilizatori de internet, dintre care 55% angajați cu vârsta până în 25 de ani, 30% angajați cu vârsta peste 25 de ani și 15% recrutori.

×
Subiecte în articol: angajati angajatori generaţia z
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close