Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Terapii revoluționare de la cei mai buni specialiști în longevitate din lume, în cadrul evenimentului Longevity Expo Forum Fest

Terapii revoluționare de la cei mai buni specialiști în longevitate din lume, în cadrul evenimentului Longevity Expo Forum Fest

batrani fericiti biciclete
Lideri de opinie, experți și pasionați din domeniul biotehnologiei și nutriției au vorbit despre cum putem avea o viață lungă și sănătoasă / Foto: Getty Images
de R.M.    |    22 Oct 2024   •   19:34

Prima zi de conferințe a celui mai mare eveniment despre longevitate din țara noastră ne-a arătat care sunt metodele revoluționare și tratamentele potrivite pentru a avea o viață lungă și sănătoasă. Lideri de opinie, experți și pasionați din domeniul biotehnologiei, nutriției, fitness-ului și sănătății integrative au participat la Longevity Expo Forum Fest, un eveniment internațional organizat de revista Longevity și Antena 3 CNN, care s-a desfășurat marți, 22 octombrie, la club Kong din Parcul Herăstrau, din Capitală.

Îmbătrânirea se tratează sau se previne? Aceasta a fost tema conferințelor desfășurate în prima zi a celui mai aşteptat eveniment despre inovaţie şi cercetare în domeniul longevităţii. Specialiştii de top atât din ţara noastră, cât şi din străinătate ne-au dezvăluit și ne-au demonstrat că putem încetini procesul de îmbătrânire și că vârsta nu este decât o cifră.

 

„Optimizăm sănătatea, optimizăm longevitatea țintind procesele de îmbătrânire pentru a găsi o soluție și pentru a extinde durata de viață”, a declarat dr. Anca-Mihaela Hâncu, medic generalist.

Îmbătrânirea începe foarte devreme în viață, la aproximativ 30 de ani.

Putem însă preveni procesul de îmbătrânire dacă adoptăm un stil de viaţă sănătos şi dacă mergem periodic la consult.

„Vreau să punctez faptul că genetica înseamnă 20-30%, restul va fi stilul nostru de viață. Longevitatea înseamnă, de fapt, să prevenim apariția bolilor cronice. După aceea, activitatea fizică. Sigur că noi spunem 150 de minute până la 300 minute/săptămână pentru o stare de sănătate de activitate fizică moderată”, a spus Andreea B. Maier, director Centru Longevitate Singapore.

Pe lângă mişcare, extrem de importantă este şi sănătatea pielii, iar produsele de îngrijire pot face minuni, ne transmit specialiștii.

„Îngrijirea coreeană este cunoscută foarte bine ca o cultură care are la bază ingrediente naturale. Ei folosesc ingrediente naturale dovedite în acest moment pentru proprietățile lor.

Trebuie să știm care sunt particularitățile tenului nostru și prevenția se face la o vârstă tânără, și la 25 de ani trebuie să folosim produse antirid”, spune Camelia Cucu, CEO & Founder MiGlo.

O altă tehnică eficientă care ne poate salva chiar și de cele mai grave probleme de sănătate este ozonoterapia.

„Ozonoterapia este o metodă terapeutică care este validată de trecerea timpului, este destul de veche și, în prezent, beneficiem de dezvoltare tehnologică astfel încât generatoarele pe care le folosim ne duc într-o zonă de confort și față de pacient și față de noi. Este o terapie care se adresează aproape tuturor”, a spus dr. Mihai Băican, director medical SWISSSMED CLINIC.

Citește și

Cum stresul este inamicul sănătății, la fel de importantă este şi relaxarea, iar la noi în ţară există locuri care pot să redea acest echilibru interior.

„Am adus aici o mică parte din SPA-ul nostru tocmai pentru a le demostra oamenilor ce înseamnă cu adevărat relaxarea și bunăstarea.

Complexitatea serviciilor pe care le oferim au facut diferența și cred că și pasiunea și ne-am dăruit în locul acela inima noastră”, a spus Adina Merișanu, director marketing Lebăda Luxury.

Evenimentul continuă şi mâine începând cu ora 9.30, la Club Kong din Parcul Herăstrau din Capitală. Conferinţele de mâine se axează pe terapii de regenerare celulară şi multe alte suprize.

×
Parteneri
x close