Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN "Ura se răsfrânge asupra noastră" | Taxă specială pentru românii care îşi petrec vacanţa în străinătate. Reacţia Patronatelor din Industria Ospitalității

"Ura se răsfrânge asupra noastră" | Taxă specială pentru românii care îşi petrec vacanţa în străinătate. Reacţia Patronatelor din Industria Ospitalității

Românii care aleg să își petreacă vacanța în străinătate ar putea să plătească o taxă specială. Este propunerea prin care patronatele din turism vor să readucă turiștii în stațiunile din țară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2023   •   19:08

Măsura nu a fost văzută cu ochi buni de români, în timp ce purtătorul de cuvânt al Federației Patronatelor din Turismul Românesc spune că a fost doar o idee discutată intern. Patronatele susțin că vor să promoveze turismul românesc și pentru asta au nevoie de bani pe care ar vrea să ia de la românii care pleacă în vacanță în străinătate.

"Nu promovează luând banii, dându-le bani. Ar promova ajutându-i să plece ar fi corect", spune cineva.

"Încă o taxă sub un pretext de a promova România, mi se pare un pic degeaba", mai spune cineva.

Nici românii, dar nici hotelierii nu văd foloasele acestei măsuri și spun că, de fapt, o nouă taxă i-ar îndepărta și mai tare pe turiști.

"Ar fi pentru român o taxă în plus și ura se răsfrânge asupra noastră. Să mai pui o taxă românului? Eu cred că înrăutățești puțin situația", mai spune cineva.

"Românii nu trebuie amendați pentru că aleg destinații externe de vacanță"

"Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România se disociază ferm de propunere avansată în mass-media de către FPTR de impunerea unei taxe de promovare a turismului românesc asupra turiștilor români care călătoresc în afara țării", transmite într-un comunicat de presă Federaţia Română din Industria Ospitalităţii (FPIOR).

Odată a ajuns în spațiul public, măsura a creat mai multe controverse. Ca răspuns, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc a anunțat că era doar o idee discutată intern, care s-a "scurs".

"Este o informație spusă pe surse din interiorul federației. Este o idee la care lucrăm, este nefinisată. Când vom termina discuțiile cu ministerele care ne pot îndruma, respectiv Ministerul de Finanțe și Ministerul Justiției, care vor da verdictul dacă sunt legale și dacă se pot aplica, apoi vor vom prezenta-o și ministerul nostru de resort", spune Dragoş Răducan, preşedinte FPTR. 

Dacă măsura va fi adoptată, taxa percepută va fi colectată de agențiile de turism.

×
Subiecte în articol: taxă turistică
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close