Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Reportaj pe strada Libertăţii din Kiev. Oamenii se chinuie să supravieţuiască

Reportaj pe strada Libertăţii din Kiev. Oamenii se chinuie să supravieţuiască

S-au purtat noi negocieri pentru pace, astăzi, între Rusia şi Ucraina. Se pregăteşte şi o întâlnire Putin - Zelenski. Dar dincolo de vorbe, în teren, pacea pare departe. În oraşele devastate de ruşi, oamenii se chinuie să supravieţuiască.

razboi Ucraina Kiev
Sursa foto: Antena 3
de Ana-Maria Roman    |    01 Apr 2022   •   18:40

Când se opresc bombardamentele, îşi strâng din casele dărâmate ultimele rămăşiţe ale vieţii de dinaintea războiului. Iar seara, se adăpostesc sub pâmânt, în sunet de alarme. 

Ana-Maria Roman, realizator News Hour with CNN, şi trimis special în Ucraina, a relatat în direct de la Kiev cum arată dezastrul lăsat în urmă de armata lui Vladimir Putin.

"Două zone pline de blocuri în care locuiau familii obişnuite, bunici, copii, mămici, taţi care au fost nevoiţi să îşi găsească o altă casă şi să fugă către zone mai sigure. Multă durere pluteşte în aer şi multă tăcere. Oamenii trec pe lângă aceste dărâmături în linişte, fără să spună nimic.

Din când în când această linişte este întreruptă de alarma de atac antiaerian care sună puternic în oraş sau de bombardamentele care se aud la marginea oraşului", a spus Ana-Maria Roman la News Hour with CNN.

Reportaj pe strada Libertăţii din Kiev. Vieţi distruse de război

Pe strada Svoboda, adică strada Libertății, aproape fiecare clădire poartă semnul rezistenţei ucrainenilor. Există un bloc unde poţi privi în casele oamenilor de pe trotuar. Bombardamentele au dărâmat pereţii exteriori până la ultimul etaj.

Într-o cameră cu tavanul căzut şi-o icoană mare încă rămasă pe perete, echipa Antena 3 l-a găsit pe Pavel. Strângea din ce era înainte de război sufrageria casei ultimele lucruri - ce se mai poate salva.

Rămas fără casă, a fugit din Kiev în Germania, la rude. S-a întors doar când a aflat că în blocul său se poate intra.

În zona bombardată de ruşi se află şi o şcoală, dar şi o grădiniţă. 

"Jucării, mingiuţe, animăluţe de pluş, mai încolo am văzut o hăinuţă cu celebrul personaj Mickey Mouse pe ea. Sunt obiecte ale micuţilor, care se află peste tot în acest loc. Copiii sunt victimele inocente ale acestui război crunt. În apropiere se află o şcoală şi un loc de joacă. Aceste informaţii nu l-au oprit pe Vladimir Putin însă în decizia lui de a lansa un atac aici", a spus Ana-Maria Roman.

×
Subiecte în articol: Kiev Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close