Deja o mare parte din unităţile sanitare din Bucureşti se află în categoriile de risc seismic unu şi doi.
Un raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă arată că, în cazul unui cutremur asemănător celui din '77, unul din trei spitale s-ar prăbuşi.
Primăria Capitalei are în subordine 19 spitale, iar pentru 55% dintre ele nu se cunoaște vulnerabilitatea seismică pentru că nu au fost niciodată făcute expertize.
Ce se cunoaşte însă, potrivit unui raport ISU, este că marile unităţi medicale ale Bucureştiului s-ar prăbuşi în cazul unui cutremur. Printre ele sunt Spitalele Colţea, Victor Babeş, Colentina, Filantropia şi Maternitatea Giuleşti. 12 spitale se află în categoriile cu risc seismic 1, 2 şi 3.
Citiţi şi: INFP: 960 de replici după cutremurul din Oltenia. Numărul seismelor a scăzut în ultimele zile
Dintre cele 137 de spitale din România care funcţionează în clădiri cu risc seismic, 58 sunt în subordinea Ministerului Sănătăţii.
La nivelul Capitalei din cele 106 de clădiri administrate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care găzduiesc birouri administrative, echipamente pentru pompieri, garaje pentru autospecialele și alte mașini de intervenție, doar patru au fost supuse expertizelor tehnice.