Totul a pornit în urma a două plângeri din partea a doi pacienți. O primă plângere a fost înregistrată în luna martie și una în luna iunie. Inițial, plângerea a fost înregistrată la DNA, însă în cele din urmă cazul a ajuns în atenția ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție Suceava.
Aceștia, în luna decembrie au monitorizat-o timp de o lună pe doctoriță și au documentat cele 62 de luări de mici atenții de la pacienţii bolnavi de cancer. Potrivit referatului de arestare, medicul oncolog avea zile în care încasa, o dată la câteva minute câte o mită, în funcție de câți bolnavi de cancer avea în cabinet.
La un calcul sumar, încasările erau de aproximativ 30.000 de lei pe lună, în condițiile în care salariul acesteia era de 25.000 de lei. Toate șpăgile au fost monitorizate video de procurori.
Pe timpul supravegherilor făcute în luna decembrie au fost documentate 62 de luări de mită de către doctorița de la oncologie. Practic, acestea erau sub forma de mici atenții pe care medicul oncolog le încasa de la pacienți bolnavi de cancer.Şi putem spune cu siguranță că la fiecare 10 minute încasa minim 50 de lei și chiar câte 100 sau 200 de lei.
Citeşte şi: Director medical din Cluj: "Medicii ar trebui să lucreze ori la stat, ori la privat. Nu în ambele locuri"
Este documentat chiar un caz din 13 decembrie, atunci când un pacient a pus doar 50 de lei în documentele pe care ei le-a dat medicului, iar aceasta i-a amintit că suferă de două tipuri de cancer, iar pacientul s-a simțit și a completat cu încă 50 de lei.
Trebuie subliniat că şi colegii ei de la spital, prin vocea președintelui sindicatului medicilor de la Spitalul Județean Suceava, spun că actul medical nu a fost condiționat sub nicio formă de aceste nici atenții și arată că în nicăieri în actele de acuzare nu se găsește undeva că s-ar fi cerut acești bani.
Astăzi, doctorița a venit din nou în fața magistraților de la Curtea de Apel, de această dată, unde a formulat recurs, iar instanța i-a admis recursul, astfel încât ea va fi cercetată în continuare pentru luare de mită în formă continuată, însă sub formă de arest la domiciliu.
Ea nu mai are dreptul de a profesa și nu are dreptul de a lua legătura cu niciuna dintre părțile implicate în acest dosar.